4 annosta, valmistelu alle 30 min
2 dl farfallepastaa
1 (150 g) pieni purjo
1 (150 g) keltainen tai punainen paprika
150 g kylmäsavukirjolohta
1 rs herkkusieniä
1-2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
1 ruukku jääsalaattia
1 dl grana padano -juustolastuja tai paremsaania lastuina
½ dl tuoretta basilikaa
Kastike
½ dl ekstra neitsytoliiviöljyä
½ dl tuoretta basilikaa tai oreganoa hienonnettuna
1-2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja sekoita joukkoon kastikeainekset.
Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo, suikaloi paprika ja viipaloi herkkusienet. Suikaloi kylmäsavulohi.
Kuullota purjoa, paprikaa ja sieniä pannulla rasvassa pari minuuttia.
Revi salaatti vadille. Kaada päälle lämmin pasta ja vihannesseos. Ripottele päälle kalasuikaleet.
Viimeistele pastasalaatti juustolastuilla ja hienonnetulla basilikalla.
— Lähde: Ruoka Pirkka syyskuu 2013