Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!

Mansikkakakku näyttää parhaalta, kun käytettävissä on tuoreita mansikoita

Mansikkakakku

Kuorrutuksena vadelmakuppikakuissa on kaulittava valkosuklaakuorrutus

Kuppikakkuja

Sokerimassalla saa aikaan näyttäviä kakkuja

Kakku

Myös pakastetuilla vadelmilla saa näyttävän kakun

Vadelmakakku

Maitosuklaan makuinen hyydykekakku

Hyydykekakku

0

4 annosta, valmistelu alle 30 min

2 dl farfallepastaa
1 (150 g) pieni purjo
1 (150 g) keltainen tai punainen paprika
150 g kylmäsavukirjolohta
1 rs herkkusieniä
1-2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
1 ruukku jääsalaattia
1 dl grana padano -juustolastuja tai paremsaania lastuina
½ dl tuoretta basilikaa

Kastike
½ dl ekstra neitsytoliiviöljyä
½ dl tuoretta basilikaa tai oreganoa hienonnettuna
1-2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja sekoita joukkoon kastikeainekset.

Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo, suikaloi paprika ja viipaloi herkkusienet. Suikaloi kylmäsavulohi.

Kuullota purjoa, paprikaa ja sieniä pannulla rasvassa pari minuuttia.

Revi salaatti vadille. Kaada päälle lämmin pasta ja vihannesseos. Ripottele päälle kalasuikaleet.

Viimeistele pastasalaatti juustolastuilla ja hienonnetulla basilikalla.

— Lähde: Ruoka Pirkka syyskuu 2013

Kakkuja

Ruokaa

Hyydykekakkuja

Makeaa

Leipää

Juomia