0

Niinhän siinä sitten kävi, että kauppalistalta unohtui MarianneCrush, jotenka Mariannekakun tekeminen ei perjantaina oikein onnistunut ja piti turvautua suunnitelmaan B. Ei siellä kaupassa kyllä ollut Minttu-dominoitakaan, tai mitään muitakaan paitsi salmiakkimallia, joten ostin sitten jotain perus-vaniljatäytteisiä kaurakeksejä. Tein siis sitten Bailey's-kakun.

Pohja:
2 pss vaniljatäytteisiä kaurakeksejä
75g voita

Täyte:
1 prk vaahtoutuvaa Flora-vanillaa
1 prk mascarpone-juustoa
1 prk maitorahkaa
1 dl Bailey's likööriä
6 liivatelehteä
½ pss maustettua pikakahvijauhetta

Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (pohjalle + suikaleet reunoille). Hienonna keksit pieneksi muruksi esimerkiksi tehosekoittimen avulla. Sulata voi. Sekoita nämä keskenään ja painele irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Vaahdota vanilla, lisää rahka ja juusto ja sekoita. Tarkista maku, lisää sokeria maun mukaan tarvittaessa. Kuumenna Bailey's kiehuvaksi ja lisää valutetut liivatelehdet. Jäähdytä hieman ja lisää täyteseokseen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään kolme tuntia.

Omat huomiot

Pohjaan käytetty keksimäärä ei ihan riitä reunoiksi halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuokaan, ellei tee pohjasta riittävän ohutta. Varauduin tähän ja reunustin reunat leivinpaperilla. Täytettä tuli noin ½ cm - 1 cm reunojen yli, paikasta vähän riippuen. Kakku ei silti näyttänyt hassummalta. Ja pohja maistui hyvältä.

Käytin täytteeseen 6 liivatetta, koska minulla ei ollut aikaa antaa kakun jähmettyä jääkaapissa yön yli. Todennäköisesti 5 liivatetta olisi riittänyt. Lisäksi, kakun maku oli hyvin hyvin mieto. Sekä pikakahvijauhetta että Bailey's-likööriä olisi saanut olla lisää. Ilmeisesti maitorahka peittää niin kovasti muita makuja, että makua tulisi laittaa vähintään 1.5 kertainen määrä. (Huom. Kokeilin leipoa 1.5 kertaisella Bailey's liköörillä - maku oli turhan tuhti. Pitää siis käyttää jotain näiden kahden väliltä.)

Kakku oli vähän pliisun näköinen, olisi kaivannut jotain siroteltavaa päälle, tai sitten kiilteen. Edellisellä kerralla sirottelin pinnalle pikakahvijauhetta, ja se ei maistunut ollenkaan liikaa, eli sen olisi voinut tehdä nytkin. Kakun ja pohjan vaalean värin vuoksi kiille voisi olla jotain vähän tummempaa, muttei kuitenkaan hyvin tummaa, jokin tummahkon maitokahvin väri voisi toimia hyvin. Kahvi makuna muutenkin toimii Bailey's liköörin kanssa.