12-15 kpl
Hakusessa oli maidottomia kuppikakkuja. Ohje talteen testaamista varten.
225 g kasvismargariinia
225 g sokeria
2 tl vaniljasokeria
310 g vaaleaa riisijauhoa
105 g perunajauhoa
40 g tapiocatärkkelystä
2 tl johannekseleipäpuunjauhetta
4 tl leivinjauhetta
4 rkl soijajauhoa + 8 rkl lämmintä vettä
240 ml soijamaitoa
1 rkl omenaviinietikkaa
Sitruunakreemi
75 g kasvismargariinia
1 rkl sitruunamehua
⅓ tl vaniljasokeria
140 g tomusokeria
Minttukreemi
58 g kasvismargariinia
140 g tomusokeria
2 rkl minttusiirappia (tai 4 rkl minttulikööriä tai minttuaromia)
Vaahdota margariini, sokeri ja vaniljasokeri.
Sekoita kuivat aineet. Sekoita pienessä kulhossa soijajauho [tai 6 tl kananmunankorviketta + 8 rkl lämmintä vettä] veteen, lisää soijamaito ja omenaviinietikka.
Lisää taikinaan vuorotellen jauhoja ja soijamaitoseosta sekoittaen taikinaa välillä.
Paista 180 asteessa n. 20-25 min.
Sitruunakreemi: vaahdota rasva pehmäksi. Lisää sitruunamehu, sekoita. Lisää vaniljasokeri ja siivilöi tomusokeri, ja vaahdota seos kuohkeaksi.
Minttukreemi: vaahdota rasva pehmeäksi. Lisää romusokeri ja makuaromi. Vaahdota seos kuohkeaksi.
—Lähde: http://nikkasbar.blogspot.fi/2014/03/elamani-ensimmaiset-kuppikakut-voiko.html