0

Kukapa ei toscakuorrutuksesta pitäisi? Toscaa ja omenoita kuulosti niin hienolta yhdistelmältä, että piti kokeilla.

Pannukakku
5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl jauhoja
1 tl suolaa

muutama omena
sokeria
voita

Tosca-kuorrutus
¾ dl voita
1 pss (~100g) mantelilastuja
¾ dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
3 rkl maitoa

Vatkaa munat ja maito. Lisää suola ja vatkaa joukkoon jauhot. Määrä on noin, en mitannut jauhoja. Laita uunipellille muutama nokare voita ja kuumenna pannu uunissa. Kaada taikina kuumalle pellille ja paista sitten ensin noin 15 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Lohko omenat ja ripottele ne puoliksi paistetun pannukakun päälle. Mikäli omenat ovat oikein happamia, ripottele niiden päälle sokeria. Levitä päälle vielä tosca ja paista pannaria vielä noin 15 – 20 minuuttia.

Omat huomiot

Koska pohjaa esipaistetaan ennen omenoiden lisäämistä olivat omenat hyvin irtonaisia. Itse pitäisin enemmän siitä, että omenat olisivat aidosti taikinassa. Lisäksi tosca paistui samalla tavoin irtonaiseksi ja kuivahkoksi. Tekisin tämän seuraavalla kerralla ehkä niin, että lisäisin toscan vielä myöhemmin ja sivelisin sen pannukakun päälle sen sijaan, että nyt tiputtelin sen vaan "palasina" pinnalle. En myöskään erikseen sokeroinut omenoita, eikä pannukakku olisi lisää makeutta kaivannutkaan.