0

Alkuperäinen ohje täällä.

7 dl piimää
2 kananmunaa
50 g sulatettua voita
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria tai hunajaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

Riko kananmunat piimän joukkoon ja vatkaa tasaiseksi.

Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja sooda. Ripottele seos piimä-munaseoksen joukkoon vähitellen ja koko ajan vatkaten. Lisää sokeri tai hunaja, vaniljasokeri ja suola. Sekoita ja anna taikinan levähtää 5-10 minuuttia.

Kuumenna pieni valurautapannu kuumaksi. Lisää pannulle n. 2 tl voita. Kaada pannulle n. desilitra taikinaa. Paista kunnes pinta alkaa kuplia ja hyytyä reunoilta. Käännä pannukakku ja paista toiselta puolelta pari minuuttia.

Omat kommentit

Jos piimää ei ole riittävästi, voi taikinaa jatkaa esim jugurtilla tai kermalla.

Itse paistan nämä valurautaisella blinipannulla keskimiedolla lämpötilalla (keraaminen liesi, 6). Nämä on hidas paistaa, mutta kuumemmalla lämpötilalla keskusta jää raa'aksi. Ohjeen mukaisen annoksen paistamiseen menee n. tunti.

Pannukakut tarvitsevat tarjoiluun lisäksi hilloa, kermavaahtoa tai esim. vaahterasiirappia. Näiden maku ei ole kovin makea. Hyviä!