0

Valmistusaika noin 30 min; vaikeusaste helppo

400 g kalkkunafileetä
1 kypsä mango
1 kypsä banaani
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 vihreää chiliä
pala tuoretta inkivääriä
3 rkl öljyä
1 tl juustokuminaa
ripaus kurkumaa
4 dl kookosmaitoa
1 laakerinlehti
2-3 rkl kalakastiketta
puolen limetin mehu
suolaa

Leikkaa kalkkunafilee reiluiksi kuutoiksi. Kuori ja paloittele mango. Kuori ja viipaloi banaani.

Kuori ja suikaloi sopuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chilit pitkittäin, poista siemenet ja hienonna chilit. Kuori ja raasta inkivääri.

Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää sipulit, chili ja inkivääri ja kuumenna hetki käännellen. Lisää juustokumina ja kurkuma ja kiehauta seos. Lisää kalkkunanfileekuutiot ja paistele niitä hetki.

Lisää kookosmaito, laakerinlehti ja kalakastike. Keitä seosta noin 10 min.

Mausta liemi limettimehulla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää lopuksi hedelmäpalat ja kuumenna kastike.

— Koti ja keittiö 3/2006