0

4 annosta, valmistelu alle 30 minuuttia

4 (á 200 g) naudan entrecôtepihviä
suolaa

Yrttiöljy
1 ruukku korianteria
1 ruukku persiljaa
½ ruukkua basilikaa
½ dl extra neitsytoliiviöljyä
½ dl rypsiöljyä
¼ tl suolaa
¼ rl mustapippuria

Lämmin kurkkulisäke
1 (n. 300 g) kurkku
2 rkl rypsiöljyä
1 murskattu valkosipulinkynsi
½ tl juoksevaa hunajaa
1 tl minttua
½ tl suolaa

Ota pihvit huoneenlämpöön lämpenemään. Kuivaa lihojen ounta ja ripottele päälle suolaa. Anna lihojen maustua ja lämmetä vähintään puoli tuntia.

Paista pihvit kuumassa grillissä, parilassa tai pannussa tilkassa öljyä 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta pihvien paksuudesta ja halutusta kypsyysasteesta riippuen. Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Hienonna korianteri, persilja ja basilika. Sekoita kulhossa keskenään öljyt, suola ja pippuri. Lisää hienonnetut yrtit. Voit myös valmistaa yrttiöljyn monitoimikoneessa. Valuta yrttiöljy valmiiden pihvien päälle.

Pese kurkku ja leikkaa se neljään palaan. Puolita palat ja lohko puolikkaat vielä kahteen osaan. Sekoita rypsiöljyn joukkoon murskattu valkosipulin kynsi, hunaja ja mausteet. Voitele kurkkupalat mausteöljyllä ja grillaa kauniin ruskeiksi. Tarjoa grillatun pihvin kanssa.

— Lähde: mukaillen Ruoka Pirkka 6-7/2014