0

Kukkamassaa (flower paste) käytetään tehtäessä kukkakoristeita.

Seuraavalla ohjeella valmistat 500 g tahnaa.

500 g tomusokeria
15 ml CMC-jauhetta
25 ml kylmää vettä
10 ml jauhemaista liivatetta
10 ml nestemäistä glukoosia
15 ml margariinia
1 munanvalkuainen

Siivilöi tomusokeri ja CMC-jauhe rasvattuun monitoimikoneen kulhoon. Kulhon rasvaus vähentää monitoimikoneen rasitusta.

Lisää vesi pieneen kulhoon, ja sirottele kulhoon gelatiini. Odota, kunnes gelatiinista tulee kumimaista. Laita kulho vesihauteeseen ja sekoita, kunnes liivate liukenee. Lisää glukoosi ja margariini ja jatka lämmittämistä, kunnes aineet ovat sulaneet ja sekoittuneet.

Lisää glukoosiseos ja munan valkuainen monitoimikoneen kulhoon. Sekoita hitaalla nopeudella, kunnes ainekset ovat sekoittuneet. Sekoita tämän jälkeen nopeimmalla nopeudella, kunnes seoksesta tulee valkoista ja venyvää.

Rasvaa kädet ja poista tahna kulhosta. Venytä ja taivuta tahnaa useita kertoja, ja vaivaa takaisin tangoksi. Laita tahna muovipussiin, jota säilytät ilmatiiviisti jääkaapissa. Anna tahnan tekeytyä ainakin 12 tuntia ennen käyttöä.

Tahna kuivuu nopeasti, joten leikkaa tahnasta vain tarvitsemasi määrä kerrallaan. Lämmitä tahna hyvin käsissä. Jos tahna on liian kovaa ja murusta, lisää hieman munanvalkuaista ja margariinia. Margariini hidastaa kuivumista ja munanvalkuainen tekee tahnasta muotoiltavampaa.