Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!

Mansikkakakku näyttää parhaalta, kun käytettävissä on tuoreita mansikoita

Mansikkakakku

Kuorrutuksena vadelmakuppikakuissa on kaulittava valkosuklaakuorrutus

Kuppikakkuja

Sokerimassalla saa aikaan näyttäviä kakkuja

Kakku

Myös pakastetuilla vadelmilla saa näyttävän kakun

Vadelmakakku

Maitosuklaan makuinen hyydykekakku

Hyydykekakku

0

Seuraavalla ohjeella valmistat 500 g kreemiä.

4 suuren munan valkuaista
250 g hienoa sokeria
250 g suolatonta voita
muutama tippa vaniljaesanssia

0

Muotoilumassasta voidaan luoda koristeita kakkujen päälle. Massa kuivuu kovemmaksi, kuin sokerimassa.

Seuraavalla ohjeella tulee 225g muotoilumassaa.

225 g sokerimassaa
5 ml CMC-jauhetta (esim. täällä tai täällä)

0

Sokerimassaa (sugarpaste, also called as rolled fondant) käytetään kakkujen ja kakkulevyjen kuorrutukseen.

Seuraavalla ohjeella tulee 1 kg sokerimassaa.

60 ml kylmää vettä
20 ml jauhemaista liivatetta
125 ml nestemäistä glukoosia
15 ml glyseriiniä
1 kg tomusokeria

0

Voi

  • 100 g = 3½ oz = 1 stick
  • 225 g = 8 oz = 1 cup
  • 25 g = 1 oz = 2 rkl
  • 15 g = ½ oz = 1 rkl

Hienosokeri

  • 200g = 7 oz = 1 cup
  • 25 g = 1 oz = 2 rkl

Tomusokeri

  • 115 g = 4 oz = 1 cup
0

Alla ohjeellinen taulukko taikinan, täytteen, voikuorrutuksen ja fondantin menekeistä erikokoisille kakuille.

0

Pohjalla Digestive-keksejä ja margariinia.

Täyte
1 prk Flora kuohua
1 prk rahkaa
lakkoja
5 liivatetta 

Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon rahka. Lisää kinuskikastike ja lakat. Lisää liuotetut liivatteet.

Kinuskikiille
1 prk kinuskia
2 liivatelehteä 

0

Ohjeen löysin täältä.

250 g jauhoja
½ tl suolaa
2 tl tummaa kaakaojauhetta
115 g suolatonta voita
300 g sokeria
2 munaa
1 tl vaniljasokeria
240 ml voimaitoa
2 tl nestemäistä punaista elintarvikeväriä
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl soodaa

0

225 g tuorejuustoa
225 g mascarpone-juustoa
1 tl vaniljasokeria
115 g tomusokeria
350 ml kermaa

0

75 g voita
175 g tomusokeria 
1 rkl maitoa

0

250 g suolatonta voita
125 ml maitoa tai vettä
¼ tl suolaa
1-2 pkt tomusokeria

0

MMF (marshmallow fondant), eli vaahtokarkkifondantti
455 g valkoisia vaahtokarkkeja 
30 ml (2 rkl) vettä
900 g tomusokeria
2 tl vaniljaesanssia (tai jotain muuta makuesanssia)

0

1½ dl vaaleaa mehua
1 rkl perunajauhoja tai maissijauhoja
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g margariinia

0

100 g valkosuklaata
2 dl kermaa

0

4½ dl mehua
3 rkl perunajauhoja tai maissijauhoja
6 rkl sokeria
3 tl vaniljasokeria
300 g voita tai margariinia

0

Royal Icing with Meringue Powder
50 g marenkijauhetta
½ tl sitruunan mehua
160 ml vettä
1.4 kg tomusokeria
1 tl gum arabic

0

225 g tuorejuustoa
50 g voita
30 g smetanaa tai ranskankermaa (rasvapitoisuus 10-20%)
2 tl vaniljaesanssia
650 g tomusokeria

Kakkuja

Ruokaa

Hyydykekakkuja

Makeaa

Leipää

Juomia