Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!
Seuraavalla ohjeella valmistat 500 g kreemiä.
4 suuren munan valkuaista
250 g hienoa sokeria
250 g suolatonta voita
muutama tippa vaniljaesanssia
Muotoilumassasta voidaan luoda koristeita kakkujen päälle. Massa kuivuu kovemmaksi, kuin sokerimassa.
Seuraavalla ohjeella tulee 225g muotoilumassaa.
225 g sokerimassaa
5 ml CMC-jauhetta (esim. täällä tai täällä)
Sokerimassaa (sugarpaste, also called as rolled fondant) käytetään kakkujen ja kakkulevyjen kuorrutukseen.
Seuraavalla ohjeella tulee 1 kg sokerimassaa.
60 ml kylmää vettä
20 ml jauhemaista liivatetta
125 ml nestemäistä glukoosia
15 ml glyseriiniä
1 kg tomusokeria
Voi
Hienosokeri
Tomusokeri
Alla ohjeellinen taulukko taikinan, täytteen, voikuorrutuksen ja fondantin menekeistä erikokoisille kakuille.
Pohjalla Digestive-keksejä ja margariinia.
Täyte
1 prk Flora kuohua
1 prk rahkaa
lakkoja
5 liivatetta
Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon rahka. Lisää kinuskikastike ja lakat. Lisää liuotetut liivatteet.
Kinuskikiille
1 prk kinuskia
2 liivatelehteä
225 g tuorejuustoa
225 g mascarpone-juustoa
1 tl vaniljasokeria
115 g tomusokeria
350 ml kermaa
75 g voita
175 g tomusokeria
1 rkl maitoa
250 g suolatonta voita
125 ml maitoa tai vettä
¼ tl suolaa
1-2 pkt tomusokeria
MMF (marshmallow fondant), eli vaahtokarkkifondantti
455 g valkoisia vaahtokarkkeja
30 ml (2 rkl) vettä
900 g tomusokeria
2 tl vaniljaesanssia (tai jotain muuta makuesanssia)
1½ dl vaaleaa mehua
1 rkl perunajauhoja tai maissijauhoja
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g margariinia
100 g valkosuklaata
2 dl kermaa
4½ dl mehua
3 rkl perunajauhoja tai maissijauhoja
6 rkl sokeria
3 tl vaniljasokeria
300 g voita tai margariinia
Royal Icing with Meringue Powder
50 g marenkijauhetta
½ tl sitruunan mehua
160 ml vettä
1.4 kg tomusokeria
1 tl gum arabic
225 g tuorejuustoa
50 g voita
30 g smetanaa tai ranskankermaa (rasvapitoisuus 10-20%)
2 tl vaniljaesanssia
650 g tomusokeria