Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!

Mansikkakakku näyttää parhaalta, kun käytettävissä on tuoreita mansikoita

Mansikkakakku

Kuorrutuksena vadelmakuppikakuissa on kaulittava valkosuklaakuorrutus

Kuppikakkuja

Sokerimassalla saa aikaan näyttäviä kakkuja

Kakku

Myös pakastetuilla vadelmilla saa näyttävän kakun

Vadelmakakku

Maitosuklaan makuinen hyydykekakku

Hyydykekakku

0

80 g jauhoja
400 ml maitoa
225g voita
190 g margariinia (high ratio shortening)
400 g sokeria

0

120 ml margariinia (high ratio shortening)
525 g tomusokeria
75 ml vettä
½ tl suolaa
1 tl vaniljaesanssia
½ tl manteliesanssia
¼ tl voiesanssia

0

Joskus voisi kokeilla kakun väliin tällaistakin:

325 g marshmallow creme (esim. marshmallow fluff)
300 g sokeria
150 ml kondensoitua maitoa
50 g voita
¼ tl suolaa
500 g tummaa suklaata
1 tl vaniljaesanssia
125 ml kuumaa vettä

2
+2

Pohjaksi Digestive-keksejä ja sulatettua margariinia. Täytteenä Flora kuohua, vaniljatuorejuustoa sekä sulatettu tumma suklaalevy. Päällä vaniljakastike hyydytettynä (n. 3-4 desiä ja 3 liivatelehteä).

0

Taiteellinen puoli taitaa herätä talviunilta - tai jotain. Kamala hinku saada tehdä PAAALJON kakkuja. Että saa oppia ja harjoitella, ja tulla taitavaksi.

0

Alkuperäinen ohje täällä.

Pohja:
3,2 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
120 g pehmeää voita
2,4 dl fariinisokeria
2,4 dl kaurahiutaleita
1 purkki kondensoitua maitoa
½ dl sitruunan mehua
1 sitruunan mehu

0

Kiinalaisten ravintoloiden kaalisalaatti on hyvää. Namnam!

1 keräkaali (400 g tai jotain sinnepäin)
2 rkl väkiviinaetikkaa
3 rkl sokeria
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
vajaa dl ruokaöljyä

0

Kukapa ei toscakuorrutuksesta pitäisi? Toscaa ja omenoita kuulosti niin hienolta yhdistelmältä, että piti kokeilla.

Pannukakku
5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl jauhoja
1 tl suolaa

muutama omena
sokeria
voita

Tosca-kuorrutus
¾ dl voita
1 pss (~100g) mantelilastuja
¾ dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
3 rkl maitoa

0

4 - 6 hengelle lisukkeeksi

1 kukkakaali
1-2 vihreää chiliä (voi jättää pois)
 2 rkl kasviöljyä
1 tl juustokuminansiemeniä
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
½ tl kurkumaa
1 tl chilijauhetta
suolaa
1 dl vettä
1 tl garam masalaa
1 rkl tuoretta korianteria silputtuna

0

Garam masalasta on lukemattomia muunnoksia. Mausteseosta tehtäessä tulee muistaa, että juustokuminansiemenet paahdetaan aluksi kuivalla pannulla, ja mausteiden jauhamiseen tarvitaan maustemylly. Pippurimylly ei käy.

3 rkl juustokuminansiemeniä
3 rkl kokonaisia mustapippureita
3 rkl kokonaisia neilikoita
1 tl siemeniä vihreästä kardemumman kodasta
1 tl siemeniä mustasta kardemumman kodasta
5 cm kanelitankoa

Paahda juustokuminan siemeniä kunnes ne alkavat raksahdella. Yhdistä kaikki ainekset myllyyn ja jauha. Säilytä tiiviissä purkissa.

0

4 - 6 hengelle.

1 grillattu broileri
½ sitruunan mehu
1 sipuli
1½ rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl valkosipulimurskaa
3-4 vihreää chiliä
3 pikkuchiliä
2½ dl jogurttia
2 rkl kirkastettua voita
1 tl juustokuminajauhetta
1 tl korianterijauhetta
½ tl garam masalaa
1½ dl paseerattuja tomaatteja
1 dl vettä
suolaa

0

1 (iso) kesäkurpitsa
1 tl suolaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
400g jauhelihaa
1 prk tomaattimurskaa
1 laakerinlehti
ripaus kuivattua basilikaa ja oreganoa
suolaa ja mustapippuria
1½ dl kermaa
1 pkt mozzarellaa

1
+1

Sain linkin mielenkiintoiseen blogiin, josta löytyi tämä.

7 dl jauhoja
1 pss kuivahiivaa
3½ dl vettä
½ tl suolaa
öljyä

0

Kun kakuttaa, niin kakuttaa.

Pohja:
1 pkt Digestive-keksejä
125 g margariinia

Täyte:
1 prk Flora Vanilla 9%
1 prk maitorahkaa
1 prk Hovi appelsiini-tuorejuustoa
5 liivatelehteä
½ dl Hermesetas-makeutusjauhetta

Kiille:
3½ dl appelsiinimehua
3½ tl liivatejauhetta
½ dl Hermesetar-makeutusjauhetta

0

Kasvisfrittata
6 kananmunaa
1½ dl herkkusieniä
2½ dl tuoretta pinaattia
suolaa ja pippuria
1-2 rkl voita tai rypsiöljyä
30g juustoraastetta

Koristeluun: paistettua pekonia ja herneenversoja

Kakkuja

Ruokaa

Hyydykekakkuja

Makeaa

Leipää

Juomia