Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!
80 g jauhoja
400 ml maitoa
225g voita
190 g margariinia (high ratio shortening)
400 g sokeria
120 ml margariinia (high ratio shortening)
525 g tomusokeria
75 ml vettä
½ tl suolaa
1 tl vaniljaesanssia
½ tl manteliesanssia
¼ tl voiesanssia
Joskus voisi kokeilla kakun väliin tällaistakin:
325 g marshmallow creme (esim. marshmallow fluff)
300 g sokeria
150 ml kondensoitua maitoa
50 g voita
¼ tl suolaa
500 g tummaa suklaata
1 tl vaniljaesanssia
125 ml kuumaa vettä
Pohjaksi Digestive-keksejä ja sulatettua margariinia. Täytteenä Flora kuohua, vaniljatuorejuustoa sekä sulatettu tumma suklaalevy. Päällä vaniljakastike hyydytettynä (n. 3-4 desiä ja 3 liivatelehteä).
Taiteellinen puoli taitaa herätä talviunilta - tai jotain. Kamala hinku saada tehdä PAAALJON kakkuja. Että saa oppia ja harjoitella, ja tulla taitavaksi.
Alkuperäinen ohje täällä.
Pohja:
3,2 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
120 g pehmeää voita
2,4 dl fariinisokeria
2,4 dl kaurahiutaleita
1 purkki kondensoitua maitoa
½ dl sitruunan mehua
1 sitruunan mehu
Kiinalaisten ravintoloiden kaalisalaatti on hyvää. Namnam!
1 keräkaali (400 g tai jotain sinnepäin)
2 rkl väkiviinaetikkaa
3 rkl sokeria
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
vajaa dl ruokaöljyä
Kukapa ei toscakuorrutuksesta pitäisi? Toscaa ja omenoita kuulosti niin hienolta yhdistelmältä, että piti kokeilla.
Pannukakku
5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl jauhoja
1 tl suolaa
muutama omena
sokeria
voita
Tosca-kuorrutus
¾ dl voita
1 pss (~100g) mantelilastuja
¾ dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
3 rkl maitoa
4 - 6 hengelle lisukkeeksi
1 kukkakaali
1-2 vihreää chiliä (voi jättää pois)
2 rkl kasviöljyä
1 tl juustokuminansiemeniä
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
½ tl kurkumaa
1 tl chilijauhetta
suolaa
1 dl vettä
1 tl garam masalaa
1 rkl tuoretta korianteria silputtuna
Garam masalasta on lukemattomia muunnoksia. Mausteseosta tehtäessä tulee muistaa, että juustokuminansiemenet paahdetaan aluksi kuivalla pannulla, ja mausteiden jauhamiseen tarvitaan maustemylly. Pippurimylly ei käy.
3 rkl juustokuminansiemeniä
3 rkl kokonaisia mustapippureita
3 rkl kokonaisia neilikoita
1 tl siemeniä vihreästä kardemumman kodasta
1 tl siemeniä mustasta kardemumman kodasta
5 cm kanelitankoa
Paahda juustokuminan siemeniä kunnes ne alkavat raksahdella. Yhdistä kaikki ainekset myllyyn ja jauha. Säilytä tiiviissä purkissa.
4 - 6 hengelle.
1 grillattu broileri
½ sitruunan mehu
1 sipuli
1½ rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl valkosipulimurskaa
3-4 vihreää chiliä
3 pikkuchiliä
2½ dl jogurttia
2 rkl kirkastettua voita
1 tl juustokuminajauhetta
1 tl korianterijauhetta
½ tl garam masalaa
1½ dl paseerattuja tomaatteja
1 dl vettä
suolaa
1 (iso) kesäkurpitsa
1 tl suolaa
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
oliiviöljyä
400g jauhelihaa
1 prk tomaattimurskaa
1 laakerinlehti
ripaus kuivattua basilikaa ja oreganoa
suolaa ja mustapippuria
1½ dl kermaa
1 pkt mozzarellaa
Sain linkin mielenkiintoiseen blogiin, josta löytyi tämä.
7 dl jauhoja
1 pss kuivahiivaa
3½ dl vettä
½ tl suolaa
öljyä
Kun kakuttaa, niin kakuttaa.
Pohja:
1 pkt Digestive-keksejä
125 g margariinia
Täyte:
1 prk Flora Vanilla 9%
1 prk maitorahkaa
1 prk Hovi appelsiini-tuorejuustoa
5 liivatelehteä
½ dl Hermesetas-makeutusjauhetta
Kiille:
3½ dl appelsiinimehua
3½ tl liivatejauhetta
½ dl Hermesetar-makeutusjauhetta
Kasvisfrittata
6 kananmunaa
1½ dl herkkusieniä
2½ dl tuoretta pinaattia
suolaa ja pippuria
1-2 rkl voita tai rypsiöljyä
30g juustoraastetta
Koristeluun: paistettua pekonia ja herneenversoja