0

12 annosta, valmistelu yli 60 min

Pohja
125 g voita
1¼ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinijauhetta

Täyte
1 prk mascarponea
1 prk rahkaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl vaniliinisokeria
400 g (7-8 dl) puolukoita

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille (halk. 30 cm). Siirrä vuoka jääkaappiin.

Sekoita täytteen mascarpone, rahka, munat, sokeri, vaniliinisokeri ja puolukat keskenään.

Nostele täyte ppohjan päälle ja tasoita pinta.

Paista piirakkaa 175 asteessa uunin alimmalla tasolla n. 55 min. Tarjoa jäähtyneenä.

Ravintosisältö / annos (n. 120 g): energiaa 285 kcal, proteiinia 6 g, hiilihydraattia 28 g, rasvaa 16 g

— Lähde: Pirkka 9/2013