0

2 levyä valmista, sulatettua voitaikinaa

Täyte
375 ml maitoa
375 ml kermaa
600 g suolatonta voita
2 tl vaniljauutetta
150 g tomusokeria
50 g maissijauhoja
125 ml vettä
6 munankeltuaista

Päälle
tomusokeria

1
+1

20 palaa, valmistelu yli 60 minuuttia
200 g margariinia
2½ dl sokeria
3 isoa kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta
(1 tl appelsiinin tai sitruunan raastettua kuorta)

1
+1

Pohjana 3 munan peruskakkupohja (3 kerrosta, 2 väliä, 20 cm vuoka)

Täyte 1:
vajaa 200 g valkosuklaata
4 dl kermaa

1
+1

Pohjana luotettava suklaakakkupohja, kakussa 3 kerrosta (2 väliä).

0

Alkuperäinen ohje täältä.

8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
3 tl vaniljasokeria
250 g sulatettua voita tai margariinia
1 kananmuna
2 dl piimää

Rahkakuorrutus
2 purkkia maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
(sitruunan raastettu kuori)
persikkaa

0

Alkuperäinen ohje täällä.

250 g leivontamargariinia
3 dl sokeria
5 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua (tai sitruslikööriä)

Kuorrutus:
1½ dl sokeria
1½ rkl kaakaojauhetta
1 dl vispikermaa

-1
1

Halusin testata muutamia uusia hankintoja, jotenka kaivoin kakkupohjan pakkasesta ja tein kakun. Kostutus maidolla. Välissä sveitsiläistä marenkivoikreemiä ja toisessa välissä lisäksi appelsiinimarmelaadia. Murukuorrutus samaisella kreemillä. Päällä kaulintamassaa.

0

Resepti napattu täältä.

200 g digestive-keksejä
75 g suolatonta voita
400 g tuorejuustoa
2½ dl maitorahkaa (10%)
1 dl sokeria
100 g valkosuklaata
3 munaa
4 dl ranskankermaa
1 vaniljatanko
50 g valkosuklaata
1 rasia mansikoita

Tee pohja yhdistämällä murskatut keksit ja pehmeä voi tai voisula ja painele vuoan pohjalle. Paista pohjaa 175 asteessa 10 minuuttia.

Sulata valkosuklaa mikrossa.

Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka ja sokeri. Lisää sulatettu valkosuklaa, ja munat yksitellen.

Lisää täyte pohjan päälle ja paista 125 asteessa 30 minuuttia. Jäähdytä, leikkaa kylmänä annospaloiksi.

Sekoita vaniljatangon siemenet ranskankerman kanssa ja levitä kakun päälle. Puolita mansikat, hienonna mintunlehtiä suikaleiksi ja pyörittele mansikoiden kanssa. Nostele mansikoita ja raastettua valkosuklaata kakun päälle.

0

Harjoittelukakku!

Pohjana 6 munan pohja. Kostutus vadelman makuisella kivennäisvedellä. Koottu vuokaan, joka vuorattu kelmulla. Alimpaan väliin vadelmamousse, ylempään väliin vaniljamousse. Päälle tummaa suklaata ja kermaa.

Vadelmamousse
1 prk laktoositonta vispikermaa
1 prk maustamatonta tuorejuustoa
3 dl paseerattuja vadelmia
3 liivatetta
sokeria / tomusokeria maun mukaan

-1
1

Pohjana kuuden munan pohja. Kostutus spritellä. Täytteeksi molempiin väleihin valkosuklaamoussea ja ylempään lisäksi vadelmia. Päälle tummaa suklaata ja reunat diplomaattikreemillä. Kreemissä maistuu myös hitunen vaniljaa.

0

Löysin kaupasta kaulintamassaa ja sokerimassaa, ja päätin leipoa kakun. Iiro toivoi suklaakakkua, jotenka sulkaakakku piti tekemäni.

Pohja
115 g margariinia
115 g sokeria
115 g jauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 munaa
tummaa kaakaojauhetta

2
+2

Pohjaksi Digestive-keksejä ja sulatettua margariinia. Täytteenä Flora kuohua, vaniljatuorejuustoa sekä sulatettu tumma suklaalevy. Päällä vaniljakastike hyydytettynä (n. 3-4 desiä ja 3 liivatelehteä).

1
+1

Pohjana 6 munan kakkupohja. Täytteenä suklaamoussea ja valkosuklaamoussea, sekä vadelmia. Päällä suklaata ja reunat pursotettu koripunokseksi.

 
0

Kahdeksalle

125 g margariinia
125 g sokeria
1 rkl vaaleaa siirappia
125 g vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
täyte ja päällyste
50 g tomusokeria
25 g voita
100 g valko- tai maitosuklaata
hiukan vaaleaa tai tummaa suklaata sulatettuna (ei välttämätön)

2
+2

Kävimme kylässä Hynysillä, ja tein sinne vietäväksi raikkaan sitrushyydykekakun.

Pohjalla vadelma-Dominoita 1 pss ja lisäksi Digestive-keksejä ja margariinia. Täytteessä kermaa, rahkaa, valmista Margarita-juomasekoitusta sekä liivatetta. Päällä kiille, jossa vettä, Margarita-juomasekoitusta ja vihreää elintarvikeväriä.

0

n. 16 palaa, valmistelu 30-60 min

n. 1 kg happamia omenoita (kotimaisia tai Jonagold)
4 kananmunaa
3 dl sokeria
1½ dl Flora Culinesse juoksevaa kasvisrasvaseosta tai leivontamargariinia sulatettuna
2 dl omenatäysmehua tai maitoa
5 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
(½ tl kardemummaa)

Pinnalle
2-3 rkl sokeria
2 tl kanelia

Kastike
vaniljakastiketta