Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!
n. 6 kpl isoa muffinssia
75 g maidotonta margariinia
1½ dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl ruokosokeria
1 dl omenasosetta (esim. Bonne)
¾ dl Alpro Soya kaakaojuomaa
Päälle
Alpro Soya Airy % Creamy-soijavalmistetta
tomusokeria
vaniljasokeria
strösseliä
12-15 kpl
Hakusessa oli maidottomia kuppikakkuja. Ohje talteen testaamista varten.
225 g kasvismargariinia
225 g sokeria
2 tl vaniljasokeria
310 g vaaleaa riisijauhoa
105 g perunajauhoa
40 g tapiocatärkkelystä
2 tl johannekseleipäpuunjauhetta
4 tl leivinjauhetta
4 rkl soijajauhoa + 8 rkl lämmintä vettä
240 ml soijamaitoa
1 rkl omenaviinietikkaa
Sitruunakreemi
75 g kasvismargariinia
1 rkl sitruunamehua
⅓ tl vaniljasokeria
140 g tomusokeria
Minttukreemi
58 g kasvismargariinia
140 g tomusokeria
2 rkl minttusiirappia (tai 4 rkl minttulikööriä tai minttuaromia)
12 kpl
2 tl vettä
1 rkl pikakahvia
125 g voita
125 g sokeria
2 kananmunaa
125 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
Kuorrutus:
235 ml maitoa
5 rkl jauhoja
225 g voita
300 g sokeria
3 tl vaniljasokeria
Alkuperäinen ohje täältä.
450 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
½ tl suolaa
125 g voita tai margariinia
225 g sokeria
2 kananmunaa
1½ tl vaniljasokeria
3½ dl omenakuutioita
Muruseos:
50 g fariinisokeria
1 rkl jauhoja
⅛ tl kanelia
1 rkl voita
Alkuperäinen ohje täältä.
8 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
3 tl vaniljasokeria
250 g sulatettua voita tai margariinia
1 kananmuna
2 dl piimää
Rahkakuorrutus
2 purkkia maitorahkaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
(sitruunan raastettu kuori)
persikkaa
Kuppikakkujen ohje on yhdistelmä eri ohjeita: täältä ja kuorrutuksen ohje on oma kokeilu.
130 g tummaa suklaata
225 ml vettä
100 g mascarpone-juustoa
500 g sokeria
225 g ruokaöljyä
3 isoa kananmunaa
1 rkl vaniljaesanssia
675 g jauhoja
1 tl soodaa
1 tl hienoa merisuolaa
½ tl leivinjauhetta
225 g suklaata rouhittuna tai kuutioituna
Kuorrutus:
Voita
Loput mascarponesta
Tomusokeria
Alkuperäinen ohje täällä.
250 g leivontamargariinia
3 dl sokeria
5 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua (tai sitruslikööriä)
Kuorrutus:
1½ dl sokeria
1½ rkl kaakaojauhetta
1 dl vispikermaa
Alkuperäinen ohje täällä.
7 dl piimää
2 kananmunaa
50 g sulatettua voita
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria tai hunajaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
Valmistusaika noin 30 min + jähmettymisaika 2 tuntia; vaikeusaste hieman työläs
1 ison sitruunan mehu ja raastettu kuori
4 liivatelehteä
2 dl kuohu- tai vispikermaa
2 munaa
1½ dl sokeria
Maitosuklaakastike:
75 g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa
Valmistusaika noin 30 min + marinoitumisaika n. 2 tuntia; vaikeusaste helppo
600 g possun ulkofileetä
Marinadi:
1 punainen chilipaprika
pari kevätsipulin vartta
2-3 valkosipulinkynttä
puolen sitruunan kuori
2 tl raastettua inkivääriä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl fariinisokeria
Banaanimajoneesi:
1 kypsä banaani
1 dl kevytmajoneesia
2 rkl ranskankermaa
2 tl currya
ripaus cayennepippuria
Valmistusaika noin 40 min + taikinan levähdysaika 1 tunti; vaikeusaste hieman työläs
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 rkl sokeria
100 g voita
1 rkl kylmää vettä
Täyte:
4 kiinteää banaania
1 dl sokeria
100 g voita
1 tl kanelia
3-4 rkl tummaa rommia
Valmistusaika noin 30 min; vaikeusaste helppo
400 g kalkkunafileetä
1 kypsä mango
1 kypsä banaani
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 vihreää chiliä
pala tuoretta inkivääriä
3 rkl öljyä
1 tl juustokuminaa
ripaus kurkumaa
4 dl kookosmaitoa
1 laakerinlehti
2-3 rkl kalakastiketta
puolen limetin mehu
suolaa
Valmistusaika noin 30 min; vaikeusaste melko helppo
1-2 omenaa
2 rkl sitruunamehua
n. 2 cm pätkä tuoretta inkivääriä
1 l vettä
1 kanelitanko
½ dl fariinisokeria
1½ rkl perunajauhoja + tilkka vettä
Vanilja-kanelivaahto:
150 g ranskankermaa
1 vaniljatanko
2-3 rkl tomusokeria
ripaus kanelia
Valmistusaika 15-20 min; vaikeusaste helppo
3 hapanta omenaa
3 kiinteää päärynää
Sahrami-mausteliemi:
25 g voita
2 dl valkoviiniä
1 dl sokeria
1 kanelitanko
5 kokonaista neilikkaa
ripaus (0,07 mg) sahramia
(vettä tarvittaessa)
Lue lisää: Sahrami-mausteliemessä haudutettua omenaa ja päärynää
Valmistusaika annosvuoat 20-25 min, kakku 40-45 min; vaikeusaste melko helppo
100 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70%)
100 g maitosuklaata
200 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
2 keltuaista
½ dl vehnäjauhoja
(1 rkl tummaa rommia)
Valmistusaika 15-20 min + 5½ tuntia pakastus; vaikeusaste helppo
1½ dl vettä
2 dl sokeria
2 valkuaista
3 dl verigreippi-appelsiinimehua
½ dl limettimehua tai Cointreau-likööriä