Appelsiinimoussekakku Raidallinen tiramisujuustokakku Domino Amaretto-herkkukakku Suklaavaniljamalja Maitosuklaakakku Murumarjapaistos
Pohja:
200 g LU Digestive- keksejä
100 g Marabou Tummaa suklaata sulatettuna
Täyte:
3 liivatelehteä
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 dl kevyt vispikermaa
1 appelsiinin raastettu kuori
2 tl vaniljasokeria
1 valkuainen
1 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
koristeluun:
1 appelsiinia
n. 10 kpl LU Jaffa- keksejä
Marabou Tummaa suklaata rouhittuna
Murskaa keksit tehosekoittimella jauhelmaksi ja sekoita joukkoon sulatettu suklaa. Painele seos tasaisesti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Kaada vaniljakastike ja vispikerma kulhoon ja vatkaa seos vaahdoksi. Sekoita joukkoon raastettu appelsiinin kuori ja vaniljasokeri. Vatkaa vielä valkuainen kovaksi vaahdoksi ja kääntele seokseen. Liuota puristetut liivatteet kuumennettuun appelsiinimehuun ja sekoita seos täytteeseen. Kaada täyte irtopohja vuokaan keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli. Koristele kakku puolitetuilla Jaffa- kekseillä, appelsiiniviipaleilla ja tuoreella mintulla.
Raidallinen tiramisujuustokakku
Pohja:
200 g LU Perinteisiä piparkakkuja tai LU Ruis Digestive- keksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte:
400 g Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kuohu- tai vispikermaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
3 kananmunaa
Mausteet:
2-3 rkl amarettoa
100 g valkoista suklaata
100 g Marabou Tummaa suklaata
Koristeluun:
Tummaa kaakaojauhetta
Murskaa keksit monitoimikoneessa jauhelmaksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini. Painele seos tasaisesti pyöreän leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään kulhossa. Sulata molemmat suklaat varovasti vesihauteessa tai mikrossa. Jaa täyte kahteen kulhoon ja mausta toinen puoli amaretolla ja valkosuklaalla ja toinen puoli tummalla suklaalla. Kaada täytteitä keksipohjan päälle vuokaan kerroksittain. Paista kakkua 160-asteisessa uunissa n. 75 minuuttia. Kakku on vielä pehmeä kun sen ottaa uunista. Jäähdytä kakku kokonaan, mielellään seuraavaan päivään jääkaapissa, ja koristele pinta kaakaojauheella.
Vinkki: Jos haluat korostaa kerroksia, ripottele tumman kerroksen päälle vielä 1-2 mm paksu kerros tummaa kaakaojauhetta.
Pohja:
175 g Domino-keksejä
35 g voita tai margariinia sulatettuna
Täyte:
6 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
2 munaa
2,5 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
0,75 dl mantelilikööriä
1 rkl sitruunamehua
200 g maustamatonta Philadelphia- tuorejuustoa
1 prk (150 g) ranskankermaa
2 dl manteleita jauhettuna
2 dl kuohukermaa tai vispikermaa
Koristeluun:
tummaa kaakaojauhetta, paahdettuja manteleita ja Domino-keksejä
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Vuoraa irtopohjavuoka, halkaisija 22-24 cm, pohjan muotoon leikatulla leivinpaperilla. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Pane liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa munat, tomusokeri ja vanilliinisokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vatkaten kiehuvaan veteen liuotetut liivatelehdet, likööri, sitruunamehu, tuorejuusto, ranskankerma ja jauhetut mantelit. Vaahdota kerma. Yhdistä varoen munavaahto, tuorejuustovaahto ja kermavaahto. Kaada täyte vuokaan. Peitä vuoka ja hyydytä jääkaapissa yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja koristele ennen tarjoilua. Levitä kakun pinnalle teesiivilän läpi runsaasti kaakaota ja koristele paahdetuilla manteleilla sekä Domino-kekseillä.
Tumma raita:
150 g Domino -keksejä
Vaalea raita:
200 g maustamatonta Philadelphia- tuorejuustoa
2 dl pehmeää vaniljajäätelöä
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ -1 appelsiinin mehu
Koristeluun:
suklaa- tai lakukastiketta
Murskaa Domino-keksit monitoimikoneessa tai laita ne muovipussiin ja murskaa kaulimella. Notkista tuorejuusto pehmeällä jäätelöllä. Mausta sokereilla ja appelsiinimehulla. Kokoa ainekset läpinäkyviin laseihin (tai muovimukeihin/-pikareihin) laittamalla pohjalle tumma raita Domino-muruista ja päälle vaalea raita juusto-jäätelöseoksesta. Kokoa kerroksia lasin tilavuuden mukaan. Koristele suklaa- tai lakukastikkeella ja Domino -muruilla.
Pohja:
200 g Carneval-keksejä
75 g margariinia sulatettuna
1 dl vadelmasosetta
Täyte:
4 dl kuohukermaa
200 g Marabou-maitosuklaata
200 g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
Koristeluun:
Carneval- keksejä
Marjoja
Murskaa keksit jauhelmaksi ja sekoita joukkoon margariini. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (sekä pohja että reunat, reunan ympärille kannattaa leikata sopivan kokoinen suikale, jonka reunat voi kiinnittää esim. klemmarilla). Painele seos vuoan pohjalle ja levitä päälle vadelmasose (jos teet soseen itse esim. pakastemarjoista, valuta niistä ensin lävikössä liika neste pois).
Sulata suklaa vesihauteessa. Jäähdytä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele joukkoon tuorejuusto. Lisää sulatettu ja jäähtynyt suklaa, sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle ja peitä vuoka kelmulla. Nosta kakku pakastimeen ja anna tekeytyä yön yli. Nosta kakku jääkaappiin muutama tunti ennen tarjoilua.
Koristele valmis kakku juuri ennen tarjoilua Carneval- kekseillä ja tuoreilla marjoilla.
5 dl tuoreita tai pakastettuja marjoja
1 rkl perunajauhoja
1 rkl vaniljasokeria
½ dl sokeria
Pinnalle:
200 g Muro- tai Bastogne- keksejä
50 g margariinia sulatettuna
1 dl hasselpähkinärouhetta
Sekoita marjojen joukkoon perunajauhot sekä sokerit. Kaada marjaseos pieneen uunivuokaan. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu margariini ja hasselpähkinärouhe. Levitä muruseos käsin marjojen pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Tarjoile vaniljakastikkeen tai –jäätelön kera.