0

5 annosta, valmistelu yli 60 min

5 isoa uuniperunaa (violetti pussi)
öljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Täyte
1 sipuli
200 g punajuuriviipaleita
400 g naudan jauhelihaa
2 rkl kapriksia
1 tl suolaa
1-2 tl meiramia
½ tl mustapippuria
1 dl persiljaa hienonnettuna

Lisäksi
1 prk smetanaa tai kermaviiliä
½ prk salaattijuustokuutioita
½ dl persiljaa
ripaus mustapippuria
ripaus sokeria

Pese perunat hyvin ja halkaise ne. Öljyä leikkauspinnat kevyesti sekä mausta suolalla ja pippurilla. Pane perunat leivinpaperin päälle leikkauspinta alaspäin. Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä.

Hienonna sipuli ja suokaloi punajuuret tai raasta ne karkeaksi.

Rusksita jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon sipulit, punajuuret ja kaprikset. Mausta suolalla, meiramilla ja pippurilla. Anna hautua noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi persilja.

Sekoita smetana tai kermaviili, hienonnetut salaattijuustokuutiot, persilja ja mausteet.

Annostele perunoiden päälle jauhelihaseosta ja fetakastiketta.

Tarjoa lisäksi salaattia ja valkosipulikurkkuja.

— Lähde: Ruoka Pirkka syyskuu 2013

Nämäkin voivat kiinnostaa sinua