0

Valmistus 30-60 minuuttia
2-3 (250 g) tomaattia
1 (200 g) punainen paprika
1 dl kuorittuja manteleita
1 viipale paahtoleipää
3 valkosipulinkynttä
1 mieto punainen chili
1½ rkl puna- tai valkoviinietikkaa
1 tl sokeria
¾ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä

Puolita tomaatit ja paprika. Poista kannat ja paprikasta myös siemenet. Nosta tomaatit leikkauspinta ja paprikat kuoripuoli ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä leivinpaperin toiselle reunalle mantelit ja paahtoleipä.

Paahda 225 asteessa uunin keskitasolla, noin 5 minuuttia, kunnes leipä ja mantelit ovat paahtuneet. Siirrä mantelit ja leipä lautaselle odottamaan. Jatka tomaattien ja paprikan paahtamista vielä 8-10 minuuttia, kunnes paprikat ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä haaleiksi.

Hienonna mantelit ja paahtoleipä monitoimikoneessa. Hienonna valkosipuli ja chili (poista siemenet halutessasi). Lisää ne ja loput ainekset oliiviöljyä lukuunottamatta manteliseokseen. Soseuta tasaiseksi. Lisää öljy koneen käydessä.

Siirrä kastike tarjoilukulhoon ja anna vetäytyä jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka. Tarjoa grillatun lihan tai broilerin kanssa.

Ravintosisältö / 100g: energiaa 135 kcal; proteiinia 14,3g; hiilihydraatteja 4,65g; rasvaa 6,51g;

— Lähde Pirkka reseptit https://www.k-ruoka.fi/reseptit/romesco-kastike