0

Valmistelu: 2 tuntia
Valmistus: 15 minuuttia

2 annosta

200g ramen-nuudeleita
2 rkl seesami-öljyä

Velkosipulivesi
2 valkosipulin kynttä
2 rkl lämmintä vettä

Seesami-tahna
2 rkl seesamitahnaa
1 rkl seesamiöljyä
1 tkl vaaleaa (mietoa?) soijakastiketta
½ - 1 tkl tummaa soijakastiketta
4 rkl lämmintä vettä
⅛ tl viisipippuria
ripaus suolaa

Tarjoiluun
kevätsipulia
sokeria
chiliöljyä

Keitä nuudeleita 4-5 minuuttia. Valuta. Lisää seesamiöljy. Anna jäähtyä.

Sekoita suuressa kulhossa seesamitahna ja seesamiöljy. Lisää vaalea ja tumma soijakastike ja sekoita hyvin. Lisää lämmintä vettä n. ruokalusikan erinä sekoittaen tahna hyvin aina lisäyksen jälkeen. Lisää viispippuri ja suola, sekoita.

Hienonna kevätsipuli. Voit lisätä joukkoon myös esimerkiksi pienennettyjä pähkinöitä.

Murskaa valkosipulin kynnet ja liota niitä vedessä.

Lisää suureen kattilaan vettä ja keitä nuudeleita uudelleen 10-15 sekuntia, kunnes ne lämpiävät. Valuta ja lisää tarjoilukulhoon. Lisää nuudeleiden päälle 2 rkl seesamitahnaa, 1 tl valkosipulivettä, ⅛ tl sokeria ja 2 tl chiliöljyä. Laita päälle kevätsipulia. Sekoita.

— Lähde: http://www.chinasichuanfood.com/hot-and-dry-noodles-wuhan-noodles/