Valmistelu: 2 tuntia
Valmistus: 15 minuuttia
2 annosta
200g ramen-nuudeleita
2 rkl seesami-öljyä
Velkosipulivesi
2 valkosipulin kynttä
2 rkl lämmintä vettä
Seesami-tahna
2 rkl seesamitahnaa
1 rkl seesamiöljyä
1 tkl vaaleaa (mietoa?) soijakastiketta
½ - 1 tkl tummaa soijakastiketta
4 rkl lämmintä vettä
⅛ tl viisipippuria
ripaus suolaa
Tarjoiluun
kevätsipulia
sokeria
chiliöljyä
Keitä nuudeleita 4-5 minuuttia. Valuta. Lisää seesamiöljy. Anna jäähtyä.
Sekoita suuressa kulhossa seesamitahna ja seesamiöljy. Lisää vaalea ja tumma soijakastike ja sekoita hyvin. Lisää lämmintä vettä n. ruokalusikan erinä sekoittaen tahna hyvin aina lisäyksen jälkeen. Lisää viispippuri ja suola, sekoita.
Hienonna kevätsipuli. Voit lisätä joukkoon myös esimerkiksi pienennettyjä pähkinöitä.
Murskaa valkosipulin kynnet ja liota niitä vedessä.
Lisää suureen kattilaan vettä ja keitä nuudeleita uudelleen 10-15 sekuntia, kunnes ne lämpiävät. Valuta ja lisää tarjoilukulhoon. Lisää nuudeleiden päälle 2 rkl seesamitahnaa, 1 tl valkosipulivettä, ⅛ tl sokeria ja 2 tl chiliöljyä. Laita päälle kevätsipulia. Sekoita.
— Lähde: http://www.chinasichuanfood.com/hot-and-dry-noodles-wuhan-noodles/