Kuppikakkujen ohje on yhdistelmä eri ohjeita: täältä ja kuorrutuksen ohje on oma kokeilu.
130 g tummaa suklaata
225 ml vettä
100 g mascarpone-juustoa
500 g sokeria
225 g ruokaöljyä
3 isoa kananmunaa
1 rkl vaniljaesanssia
675 g jauhoja
1 tl soodaa
1 tl hienoa merisuolaa
½ tl leivinjauhetta
225 g suklaata rouhittuna tai kuutioituna
Kuorrutus:
Voita
Loput mascarponesta
Tomusokeria
Yhdistä tumma suklaa ja vesi ja lämmitä, kunnes suklaa sulaa. Jäähdytä.
Sekoita mascarpone jäähtyneeseen suklaaseen. Vatkaa, kunnes seos on tasaista.
Vaahdota sokeri, öljy, munat ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon mascarpone-suklaaseos.
Yhdistä kuivat aineet ja suklaa, sekoita. Lisää kuivat aineet taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 175 asteessa 20-25 minuuttia.
Anna kuppikakkujen jäähtyä.
Valmista kuorrutus. Tähän määrään kuppikakkuja taisin käyttää ~150-200g voita, loput mascarponesta ja vajaan paketin tomusokeria.
Omat kokemukset
Pohja maistui omaan makuun - väärältä. Kuorrute puolestaan supermakealta. Tavallinen voi-tomusokeri-kuorrutus on parempi. Lisäksi kuorrutteeseen oli paljon vaikeampi saada kuorrutukseen pursotettava koostumus (ei oikein onnistunut).