1
+1

20 palaa, valmistelu yli 60 minuuttia
200 g margariinia
2½ dl sokeria
3 isoa kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta
(1 tl appelsiinin tai sitruunan raastettua kuorta)

Suklaakuorrutus
¾ dl kuohukermaa
100 g tummaa leivontasuklaata (vadelma)

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja sokeri. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa ja sekoita tasaiseksi. Ota taikinasta ⅓ erikseen kulhoon (ja mausta halutessasi sitrushedelmän kuoriraasteella). Sekoita isompaan taikinaan kaakaojauhe.

Lusikoi puolet tummasta taikinasta vuokaan. Lisää vaalea taikina ja päällimmäiseksi loppu tumma taikina.

Nostele taikinaa esimerkiksi haarukalla, jotta taikinakerrokset sekoittuvat raidoiksi. Tasoita taikinan pinta ja vedä keskelle taikinaa vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin.

Paista 175° uunin alimmalla tasolla 45-55 minuuttia. Varmista kypsyys tikulla. Kumoa kakku vuoasta hieman jäähtyneenä.

Kuumenna kerma kiehumispisteeseen kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa rauhassa 2-3 minuuttia. Sekoita tasaiseksi seokseksi. Valita kuorrutus kakun päälle.

Ravintosisältö / annos (60 g): energuaa 240 kcal; proteiinia 3 g; hiilihydraattia 24 g; rasvaa 15 g.

— Lähde: Pirkka 9/2014