2 levyä valmista, sulatettua voitaikinaa
Täyte
375 ml maitoa
375 ml kermaa
600 g suolatonta voita
2 tl vaniljauutetta
150 g tomusokeria
50 g maissijauhoja
125 ml vettä
6 munankeltuaista
Päälle
tomusokeria
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Aseta voitaikinalevyt leivinpaperin päälle pellille. Lisää kummankin voitaikinalevyn päälle leivinpaperi ja lisää ylimääräinen uunipelti kummankin voitaikinalevyn päälle painoksi. Paina 20-25 minuuttia tai kunnes voitaikinalevyt ovat kullanvärisiä. Jäähdytä.
Leikkaa voitaikinalevyt sahalaitaisella veitsellä 22 cm x 22 cm neliöksi.
Lisää maito, kerma, voi, vanilja ja sokeri kattilaan ja kiehauta. Poista levyltä. Yhdistä maissijauho ja vesi, ja vatkaa seos hyvin sekoittaen kattilaan. Lisää tämän jälkeen keltuaiset hyvin sekoittaen. Siirrä kattila levylle ja sekoita yhtäjaksoisesti, kunnes seos sakenee.
Aseta yksi voitaikinalevy kevyesti rasvatun 22 cm neliönmuotoisen vuoan pohjalle, joka on vuorattu reilunkokoisella leivinpaperilla. Lisää täyte, ja asettele voitaikinalevy täytteen päälle painamalla levyä kevyesti. Jäähdytä 7-8 tuntia jääkaapissa. Voit nostaa tortun pois vuoasta tämän jälkeen leivinpaperin avulla. Poista leivinpaperi asetellessasi tortun tarjolle.
Levitä tomusokeria levyn päälle ennen tarjoamista.
Huomioita
Toisaalla olevien vinkkien mukaan torttu suositeltiin kokoamaan 20 cm x 20 cm vuokaan. Lisäksi pohjia kehotettiin paistamaan mahdollisimman kauan kuitenkaan polttamatta niitä.
— Lähde: https://www.donnahay.com.au/recipes/vanilla-custard-slice.