4 annosta, valmistusaika yli 60 min
2 (650 g) munakoisoa
½ dl extra neitsytoliiviöljyä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Kastike
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
1-2 rkl balsamiviinietikkaa
1-2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
½ dl - 1 dl emmental-mozzarellajuustoraastetta
1 dl parmesaania raastettuna
basilikaa
Halkaise munakoisot pitkittäin. Vedä halkaisupintaan ristiviiltoja ja levitä pinnalle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta munakoist uunivuokaan halkaisupinnat ylöspäin ja peitä foliolla. Paistaa 200 asteessa n. 45 minuuttia.
Kaada tomaattimurska kattilaan. Lisää balsamiviinietikka, hienonnettu valkosipuli, suola ja pippuri. Keitä ilman kantta n. 15 minuuttia. Mausta basilikalla.
Ota munakoisot uunista ja lusikoi niiden pinnalle tomaattikastike. Ripottele päälle molemmat juustoraasteet.
Jatka paistamista ilman foliota vielä n. 30 minuuttia. Tarjoa kasvisruokana leivän kanssa tai esimerkiksi broilerin lisäkkeenä.
Ravintosisältö / annos (n. 240 g): energiaa 260 kcal; proteiinia 11g; hiilihydraattia 9g; rasvaa 20g