0

12 kpl
2 (n. 600 g) tasakokoista munakoisoa
1½ dl ekstra neitsytoliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
1 tl pizzamaustetta
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
1 pkt (250 g) halloumijuustoa
2-3 tomaattia
tuoreita basilikanlehtiä

Leikkaa kummankin munakoison keskiosasta 6 ohutta ja ehjää viipaletta pitkittäin. Sekoita oliiviöljyn joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet ja mausteet.

Voitele viipaleet kummaltakin puolelta mausteöljyllä ja lado uunipannulle leivinpaperin päälle yhteen kerrokseen. Paista 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes munakoisot hieman pehmenevät.

Leikkaa halloumijuusto poikittain 12 viipaleeseen. Viipaloi tomaatit. Aseta munakoisoviipaleen paksumpaan päähän juustoviipale poikittain. Lisää juuston päälle tomaattiviipale ja iso basilikanlehti. Käännä munakoisoviipaleen toinen pää täytteen yli ja kiinnitä päät toisiinsa vedessä liotetulla cocktailtikulla.

Pariloi nyyttejä grillissä tai muurinpohjapannulla molemmin puolin, kunnes munakoisot saavat hiukan väriä ja juusto pehmenee. Tarjoa munakoisonyytit liha-, broileri- tai kalaruokien lisäkkeenä tai sellaisenaan kasvisruokana.

Ravintosisältö / annos (70 g): proteiinia 4g; hiilihydraatteja 2g; rasvaa 14g

— Lähde Pirkka reseptit https://www.k-ruoka.fi/reseptit/munakoiso-hallouminyytit