1
+1

n. 18 kpl, valmistelu yli 60 minuuttia
2½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
¾ tl suolaa
100 g voita
n. 7½ dl vehnäjauhoja

Täyte
1 lk (200 g) turkkilaista jogurttia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 ps (72 g) vaniljakastiketta
1 ps (200 g) puolukoita

Voiteluun
1 kananmuna

Lisäksi
paperisia pullavuokia

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaioheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla n. 20 minuuttia.

Sekotia täytettä varten jogurtin joukkoon sokeri, kananmuna ja vaniljakastikejauhe.

Vaivaa taikinaa pöydällä ja jaa se kahteen osaan. Kauli taikinapala n. 30 x 15 cm levyksi. Levitä levylle puolet vaniljakastikkeesta ja ripottele päälle puolet puolukoista.

Taita levy pitkän sivun suuntaisesti kahtia. Painele varovasti taikinanpuolikkaita yhteen. Leikkaa taikina 4 cm levyisiksi suikaleiksi. Leikkaa suikaleet edelleen lähes päähän saakka puoliksi.

Kierrä suikaleita molemmista päsitä ja kiepauta ne solmuksi. Nosta pullat pullavuokiin. Leivo toinen taikinanpala samoin. Kohota pullat leivinliinan alla. Voitele pullat munalla ja paista 225° 12-15 minuuttia.

Ravintosisältö / annos (n. 75 g): energiaa 180 kcal; proteiinia 4 g; hiilihydraattia 29 g; rasvaa 6 g

— Lähde: Pirkka 9/2014