1
+1

10 annosta, valmsitelu yli 60 minuuttia
200 g voita
1 dl sokeria
3 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja tai ohrajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
800 g happamia omenoita (Jonagold tai Granny Smith)
200 g (4 dl) puolukoita
¾ dl sokeria
½ rkl perunajauhoja
1 tl kanelia

Sekoita pehmeä rasva ja sokeri keskenään. Lisää ruis- ja vehnäjauhot, joiden joukkoon on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita murumaiseksi taikinaksi. Painele taikinasta reilu puolet korkeareunaisen uunivuoan pohjalle ja reunoille.

Leikkaa omenat, joista on poistettu siemenkodat, pieniksi kuutioiksi. Lisää omenat ja puolukat kerroksittain vuokaan.

Ripottele pinnalle sokeri-perunajauho-kaneliseos. Peitä pinta lopulla taikinalla ja painele se tiiviiksi kerrokseksi jauhoja apuna käyttäen.

Paista 200° 50-60 minuuttia. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta näyttää tummuvan liikaa. Tarjoa haaleana vaniljajäätelön, -kastikkeen tai kermavaahdon kanssa.

Ravintosisältö / annos (n. 130 g): energiaa 250 kcal; proteiinia 2 g; hiilihydraattia 30 g; rasvaa 14 g

— Lähde Pirkka 9/2014