0

Chocolate genoise

3 suurta munaa
3 suurta keltuaista
¾ kuppia sokeria
⅛ tl suolaa
⅓ kuppia vehnäjauhoja
⅓ kuppia maissitärkkkelystä
¼ kuppia kaakaojauhetta

Vadelmasiirappi
¼ kuppia sokeria
⅓ kuppia vettä
¼ kuppia vadelmalikööriä

Baijerilaiset vadelmat
700 g vadelmia
¾ kuppia sokeria
⅓ kuppia vadelmalikööriä
6 liivatelehteä (500 ml nesteeseen tarvittava määrä)
2 kuppia kuohukermaa

Kokoamiseen
1 kuppi hasselpähkinälevitettä (esim. Nutella)
1½ kuppia kermavaahtoa
tummaa suklaata (koristeluun)
26-28 tuoretta vadelmaa

Valmistele 20 cm kakkuvuoka.

Vatkaa nopealla vaihteella kokonaiset kananmunat, keltuaiset, sokeri ja suola lämmönkestävässä astiassa. Aseta kulho kiehuvan veden päälle ja jatka vatkaamista kunnes seos on lämmintä. Poista astia veden päältä. Jatka vatkaamista, kunnes seos jäähtyy ja laajenee, n. 5-7 minuuttia. Seoksen pitäisi olla paksua ja taikinasta pitäisi jäädä jälki taikinan päälle vispilällä "kirjoitettaessa".

Yhdistä jauhot, maissitärkkelys ja kaakao. Siivilöi kuivat aineet munaseokseen. Sekoita varovaisesti kumilastalla. Kaada taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa 30 minuuttia tai kunnes kakku palautuu tasaiseksi sormella painettaessa. Jäähdytä 10 minuuttia, poista vuoasta, ja jäähdytä.

Yhdistä sokeri ja vesi kattilassa keskilämmöllä. Kuumenna kiehuvaksi. Poista levyltä ja jäähdytä. Lisää likööri.

Sulata vadelmat. Yhdistä vadelmat nesteineen sokerin kanssa kattilaan. Kiehauta ja anna kiehua 10 minuuttia. Paseeraa vadelmat. Lopputuloksena pitäisi olla n. 2 kuppia hienojakoista paseerattua vadelmaa. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.

Yhdistä likööri ja liivate. Anna seisoa 5 minuuttia. Lämmitä mikriaaltouunissa 10 sekuntia tai kunnes liivate sulaa. Lisää liivate vadelmapyreeseen. 

Vaahdota kermaa kunnes se on kuohkeaa. Lisää vadelmapyre nostellen sekaan.

Tasoita kakku sahalaitaisella veitsellä ja jaa kakku kahteen kerrokseen. Sijoita yksi 20 cm kakkupohja keskelle 23 cm irtopohjavuokaa, leikattu pinta ylöspäin. Kostuta puolella vadelmasiirapista. Levitä puolet hasselpähkinälevitteestä. Kaada puolet puolet baijerilaisista vadelmista. Lisää päälle toinen pohja leikattu pinta ylöspäin. Sivele lopulla vadelmasiirapilla. Levitä loput hasselpähkinälevitteestä pohjan päälle. Lisää loput baijerilaisista vadelmista kakun päälle. Tasoita kakun pinta. Peitä ja pakasta, kunnes seos kovettuu - ainakin 2 tuntia.

Irrota kakku vuoasta kuljettamalla (lämmitettyä) veistä kakkuvuoan sisäpintaa pitkin. Irrota vuoka. Levitä 1 kuppi kermavaahtoa kakun sivulle. Pursota koristereunus jäljellejäävästä kermasta. Paina suklaakiehkuroita kakun sivulle. Aseta vadelmat ympyrän muotoon kakun reunalle. Levitä suklaakiehkuroita keskelle kakkua.

— Lähde https://plus.google.com/115763122370972666591/posts/SdrKgw27t2u?pid=6070418427372322530&oid=115763122370972666591