0

4 annosta, valmistelu 30-60 min

1 (n. 625 g) kirjolohiilee
½ dl teriyakikastiketta
1 rkl punaviinietikkaa
2 tl wasabitahnaa
2-3 rkl seesamin- tai auringonkukansiemeniä

Muhennetut perunat
1 kg perunoita (keltainen pussi)
2 dl vettä
2 dl ruokakermaa
2-3 tl wasabitahnaa
¾ tl suolaa
1 dl persiljaa

Sekoita teriyakikastike, etikka ja wasabi keskenään. Kaada seos laakeaan uunivuokaan ja nosta kalafilee marinoitumaan vuokaan nahkapuoli ylöspäin. Anna marinoitua jääkaapissa vähintänä tunti. Kaada marinadi pois, pese vuoka ja nosta kala takaisin vuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Kuori perunat ja kuutioi ne. Kiehauta vesi paistokasarissa. Lisää perunat ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia. Sekoita välillä. Kaada ruokakerma kasariin ja mausta wasabilla. Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä ja osittain muhentuneet. Mausta lopuksi suolalla. Koristele hienonnetulla persiljalla.

— Lähde: Ruoka Pirkka syyskuu 2013