16 annosta, valmistelu yli 60 minuuttia
n 1½ pkt (á 500 g) Oululainen Reilu täysjyvä- tai vehnäleseleipää
1½ dl kurkkusalaattia
Kananmunatäyte
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kevytmajoneesia
½ dl ruohosipulia hienonnettuna
½ rlk sitruunamehua
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
Lohitäyte
1 pkt (150 g) kylmäsavukirjolohta
1 rs savulohi-sulatejuustoa
1 dl kevytmajoneesia
ripaus mustapippuria
Kostutus
1½ dl vettä
2 rkl sitruunamehua
Kuorrutus
1 rs (200 g) savulohi-sulatejuustoa
Koristelu
200 g lämmin- tai kylmäsavukirjolohta
kirsikkatomaatteja
sitruuna
erilaisia yrttejä ja salaattia
Aloita voileipäkakun valmistus täytteistä. Keitä munat koviksi, noin 8 minuuttia. Jäähdytä, kuori ja hienonna ne. Sekoita kananmunatäytteen kaikki ainekset keskenään.
Hienonna kylmäsavukirjolohi veitsellä. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Siirrä molemmat täytteet kylmään.
Leikkaa leipäviipaleista reunat mahdollisimman ohuesti pois. Suokaa vadin reunat n. 8 cm leveällä leivinpaperisuikaleella. Levitä vadille 6 leipäviipaletta - kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä.
Levitä leiville ohut kerros kurkkusalaattia ja kananmunatäyte. Asettele päälle seuraava leipäkerros, kostuta ja peitä lohitäytteellä. Lisää viimeinen leipäkerros ja kostuta se.
Suokaa kakku muovikelmulla. Pane päälle painoksi muovinen leikkuulauta. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Kuorruta kakku sulatejuustolla.
Suikaloi lohi n. 1 cm levyisiksi suikaleiksi. Voit myös hienontaa lohen. Halkaise tai lohko kirsikkatomaatit. Koristele kakku lohiruusukkeilla, kirsikkatomaateilla ja sitruunalla. Viimeistele yrteille ja salaatilla. Poista kakun alta leivinpaperisuikaleet.
Ravintosisältö / annos (n. 120 g): energiaa 290 kcal; proteiinia 12 g; hiilihydraattia 16 g; rasvaa 20 g
— Lähde: mukaillen Ruoka Pirkka 6-7/2014