Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!

Mansikkakakku näyttää parhaalta, kun käytettävissä on tuoreita mansikoita

Mansikkakakku

Kuorrutuksena vadelmakuppikakuissa on kaulittava valkosuklaakuorrutus

Kuppikakkuja

Sokerimassalla saa aikaan näyttäviä kakkuja

Kakku

Myös pakastetuilla vadelmilla saa näyttävän kakun

Vadelmakakku

Maitosuklaan makuinen hyydykekakku

Hyydykekakku

0

8-10 annosta, valmistelu 15 minuuttia

1 l maitoa
4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
½ dl Flora Culinesse juoksevaa kasvirasvaseosta
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa

Pinnalle
200 g mustikoita
2 rkl sokeria

Sekoita taikinan ainekset. Anna turvota noin ½ tuntia.

Kaada pannukakkutaikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Ripottele pinnalle jäiset mustikat ja sokeri.

Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Ravintosisältö / annos (n. 200 g): energiaa 270 kcal; proteiinia 11 g; hiilihydraattia 35 g; rasvaa 9g

— Lähde: mukaillen Ruoka Pirkka 6-7/2014

Kakkuja

Ruokaa

Hyydykekakkuja

Makeaa

Leipää

Juomia