8 annosta, valmistelu alle 30 min
1 kg omenoita
25 g voita
½ dl siirappia
1 rkl sitruunamehua
1 tl kanelia
Kuorrutus
75 g voita tai margariinia
5 dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
½ dl siirappia
2 rkl kaakaota
Kuori ja lohko omenat. Suolata voi pannulla, lisää siirappi ja omenat. Paista omenat puolipehmeiksi, noin 5 minuuttia. Mausta sitruunamehulla ja kanelilla. Kaada seos uunivuokaan.
Sekoita pehmeän rasvan joukkoon muut kuorrutuksen aineet. Levitä kauraseos omenoiden päälle ja painele se lusikalla tiiviiksi kerrokseksi.
Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön tai maustamattoman jogurtin kanssa.
Ravintosisältö / annos (n. 150 g): energiaa 305 kcal, proteiinia 4 g, hiilihydraattia 42 g, rasvaa 13 g
— Lähde: Pirkka 9/2013