Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!

Mansikkakakku näyttää parhaalta, kun käytettävissä on tuoreita mansikoita

Mansikkakakku

Kuorrutuksena vadelmakuppikakuissa on kaulittava valkosuklaakuorrutus

Kuppikakkuja

Sokerimassalla saa aikaan näyttäviä kakkuja

Kakku

Myös pakastetuilla vadelmilla saa näyttävän kakun

Vadelmakakku

Maitosuklaan makuinen hyydykekakku

Hyydykekakku

1
+1

8 annosta, valmistelu alle 30 min

1 kg omenoita
25 g voita
½ dl siirappia
1 rkl sitruunamehua
1 tl kanelia

Kuorrutus
75 g voita tai margariinia
5 dl kaurahiutaleita
½ dl sokeria
½ dl siirappia
2 rkl kaakaota

Kuori ja lohko omenat. Suolata voi pannulla, lisää siirappi ja omenat. Paista omenat puolipehmeiksi, noin 5 minuuttia. Mausta sitruunamehulla ja kanelilla. Kaada seos uunivuokaan.

Sekoita pehmeän rasvan joukkoon muut kuorrutuksen aineet. Levitä kauraseos omenoiden päälle ja painele se lusikalla tiiviiksi kerrokseksi.

Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia. Tarjoa lämpimänä vaniljajäätelön tai maustamattoman jogurtin kanssa.

Ravintosisältö / annos (n. 150 g): energiaa 305 kcal, proteiinia 4 g, hiilihydraattia 42 g, rasvaa 13 g

— Lähde: Pirkka 9/2013

Kakkuja

Ruokaa

Hyydykekakkuja

Makeaa

Leipää

Juomia