Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!

Mansikkakakku näyttää parhaalta, kun käytettävissä on tuoreita mansikoita

Mansikkakakku

Kuorrutuksena vadelmakuppikakuissa on kaulittava valkosuklaakuorrutus

Kuppikakkuja

Sokerimassalla saa aikaan näyttäviä kakkuja

Kakku

Myös pakastetuilla vadelmilla saa näyttävän kakun

Vadelmakakku

Maitosuklaan makuinen hyydykekakku

Hyydykekakku

0

5 annosta, valmistelu yli 60 min

2 liivatelehteä
1 tlk kevytkermaa
2 kl sokeria
100 g valkoista sitruunanmakuista leivontasuklaata
2 dl maustamatonta jogurttia
1 tl vanilliinisokeria

Vadelmakastike
200 g vadelmia
½ dl vettä
n. 2 rkl sokeria

Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta kerma ja sokeri kattilassa. Siirrä kattila pois levyltä.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota liivatteet kuuman kerman joukkoon. Paloittele suklaa kattilaan. Sekoita tasaiseksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen kermaseokseen jogurtti ja vanilliinisokeri. Jaa seos annoslaseihin ja hyydytä pannacottaa jääkaapissa noin 3 tuntia ennen tarjoamista.

Keitä vadelmia, vettä ja sokeria noin 3 minuuttia välillä sekoittaen. Jäähdytä. Annostele kastike jälkiruokien päälle tai tarjoa se erikseen. Koristele tuoreilla vadelmilla halutessasi.

— Lähde: Ruoka Pirkka syyskuu 2013

Kakkuja

Ruokaa

Hyydykekakkuja

Makeaa

Leipää

Juomia