0

Kahdeksalle

125 g margariinia
125 g sokeria
1 rkl vaaleaa siirappia
125 g vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
täyte ja päällyste
50 g tomusokeria
25 g voita
100 g valko- tai maitosuklaata
hiukan vaaleaa tai tummaa suklaata sulatettuna (ei välttämätön)

Voitele irtopohjavuoka (halk. 20 cm). Peitä pohja leivinpaperilla.

Sekoita kakkuainekset tasaiseksi taikinaksi sähkövatkaimella tai käsin. Laita taikina vuokaan ja tadoita pinta. Paista 190 asteessa 20 min tai kunnes kakku antaa painettaessa hiukan myöten. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja siirrä kakkuritilälle. Puolita kakku jäähtyneenä.

Vatkaa tomusokeri ja voi pehmeäksi, vaahtomaiseksi seokseksi. Sulata suklaa ja vatkaa puolet siitä sokeriseokseen. Sivele seos toisen pohjan päälle ja aseta toinen pohja sen päälle.

Sivele loput suklaasta päällimmäisen pohjan päälle. Koristele toisenvärisellä suklaalla piirtämällä ympyröitä ja vedä niihin halutessasi koristekuvioita cocktail-tikulla.