12 annosta, valmistelu yli 60 min
Vuokaan
 50 g voita
 1½ dl fariinisokeria
 2-3 (400 g) hapahkoa omenaa
 2 dl puolukoita
 1 dl kookoshiutaleita
Taikina
 175 g voita
 2 dl sokeria
 3 kananmunaa
 2½ dl vehnäjauhoja
 2 tl leivinjauhetta
 1 tl vanilliinisokeria
 ¾ dl pähkinä- tai mantelirouhetta
Lisäksi
 vaniljajäätelöä tai -kastiketta
Joskus tekee mieli leipoa jotain helppoa ja hyvää. Yleensä meillä on jääkaapissa maitorahkaa - ja pakasteessa piirakkataikinoita.
Pohja:
 makea piirakkataikina
Täyte:
 5 dl marjoja (mustikka)
 1 rkl perunajauhoja
 1 prk maitorahkaa 
 1 dl maitoa
 1 kananmuna
 ½ dl sokeria
Lupasin Mintalle, että kun hän tulee käymään, teemme kakun. Jotenka paistoimme kakun ja täytimme, ja päällystimme.
Pohjana 2 munan pohja. Täytteeksi suklaakermavaahtoa, johon lisäsin yhden pätkis-suklaan. Kostutus maito-vaniljasokerilla. Murukuorrutus sveitsiläisellä marenkivoikreemillä. Päälle leivontamassa-sokerimassa-seosta (50%-50%).
12 annosta, valmistelu yli 60 min
Pohja
 125 g voita
 1¼ dl sokeria
 1 kananmuna
 2 dl vehnäjauhoja
 1 dl ruisjauhoja
 1 tl leivinijauhetta
Tein Mintalle viimeinkin mariannekakun, jota hän toivoi jo tovi aiemmin. Ohje ei ole ihan yksi yhteen aiemmin lähettämän ohjeen kanssa, joten kirjoitetaan nyt käyttämänikin ohje.
Pohja:
 2 pss Minttu-Domino-keksejä
 75g voita
Täyte:
 2 prk vaahtoutuvaa Flora-vanillaa
 1 prk Sunnuntai vanilja-tuorejuustoa
 1 prk maitorahkaa
 1 pss MarianneCrushia
 1 tl vaniljasokeria
 5 liivatelehteä
Siskoni Minta tulee viikonlopuksi kylään, ja pitäähän sitä jotain kivaa tarjota. Kyselin Mintalta, mikä olisi kivaa - marianne, Bailey's, kahvi, appelsiini - kertomatta tarkemmin, mihin tämä liittyy. Vastaus oli marianne, jotenka mariannekakkua tiedossa!
Pohjan ohjeelle nappasin kakkuliinan blogista. Houkuttelevan näköinen kakku!
Otin juuri tämän ohjeen siitä syystä, että siinä oli pikkuisen erilaiset ainekset. Kaupasta pitää hakea minttu-Dominoita, mutta loput aineet löytyykin kotoa.
Pohjalla Digestive-keksejä ja margariinia.
Täyte
 1 prk Flora kuohua
 1 prk rahkaa
 lakkoja
 5 liivatetta 
Vaahdota kerma. Lisää kermavaahtoon rahka. Lisää kinuskikastike ja lakat. Lisää liuotetut liivatteet.
Kinuskikiille
 1 prk kinuskia
 2 liivatelehteä 
16 annosta, valmistelu yli 60 min
Pohja
 200 g digestive-keksejä
 75 g voita sulatettuna
Täyte
 4 keltuaista
 1 prk kondensoitua, makeutettua maitoa
 1¼ dl limetinmehua (2-3 limettiä)
 2 tl limetin raastettua kuorta
Koristeeksi
 1-2 dl kuohukermaa
 limetinviipaleita, limetin raastettua kuorta tai kiiviä viipaleina
Alla ohjeellinen taulukko taikinan, täytteen, voikuorrutuksen ja fondantin menekeistä erikokoisille kakuille.
Olen jostain syystä ihan hurahtanut juustokakkuihin. Olenkin tehnyt niitä nyt kevään aikana jo useita - mikä on aika paljon enempää keittiössä touhuamista, kuin normaalisti. Tommi onkin alkanut kutsumaan minua kodin hengettäreksi.
Viimeisin juustokakkuni oli mukaelma Kinuskikissan Baileys-juustokakusta.
Pohja ja reunat
 1½ pkt kaurakeksejä (vajaa 300g)
 125 g margariinia
Täyte
 1 prk Philadelphia-tuorejuustoa
 1 prk Flora 9% Vanillaa
 1 prk Sunnuntai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
 7 liivatelehteä
 1 dl Bailey's kermalikööriä
 1 dl tomusokeria
 2 munanvalkuaista
Pinnalle
 pikakahvijauhetta
Juhannus tulee, ja pitäähän sitä olla suunnitelmia. Nappasin mielenkiintoisen kakku-ohjeen ChocoMum-blogista.
Pohja:
 15 kpl Digestive-keksejä
 100 g margariinia
Täyte:
 1 pss Caipirinha Drink Mix 50 g 
 200 g sitruunan makuista tuorejuustoa
 1 prk Flora Vanilla
 1 prk maitorahkaa
 ½ rkl liivatejauhetta 
 ½ dl kylmää vettä
Koristelu:
 Kermavaahtoa, 1 rkl vaniljakreemijauhetta, makeutusainetta maun mukaan
 Marsipaaniruusu ja pari lehteä
Alkuperäinen ohje täällä.
Täyte
 400 g maustamatonta tuorejuustoa
 2 keltuaista
 1½ dl sokeria
 1 tl vaniljasokeria
 ½ dl viskiä tai konjakkia
 1 dl vahvaa kahvia
 6 liivatelehteä
 4 dl kuohukermaa
 2 valkuaista
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
Vaahdota kerma ja valkuaiset omissa astioissaan.
Sekoita sähkövatkaimella juustoon sokeri, keltuaiset, vaniljasokeri, viski ja kahvi. Lisää seokseen tilkkaseen vettä liotetut liivatelehdet ja lisää tämän jälkeen molemmat vaahdot.
Laada täytekakun väliin tai keksimuru-rasva-seoksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 4 tuntia.
Alkuperäinen ohje täällä.
Pohja
 200 g dominoita
 75 g sulatettua margariinia
 ½ Daim-patukka 
Täyte
 2 dl kahvia
 2 rkl sokeria
 4 rkl perunajauhoja
 2 dl kevytmaitoa
 ½ pkt Daim-patukkaa
 5 liivatetta
 4 dl kermaa
 200 g maustamatonta tuorejuustoa
 1 dl sokeria
 2 rkl kahvia
 1 rkl vettä
Iiro halusi jotain suklaista. Googlasin hetken, ja päädyin kokeilemaan hiukan erilaista suklaapiirakkaohjetta, jonka löysin täältä. Sen verta aikaa ehti kulua kokeilusta, että tätä on nyt tehty jo kahdesti, ja tuskin jää siihen.
8¼ dl vehnäjauhoja
 5½ dl sokeria
 1 tl suolaa
 2 tl soodaa
 6 rkl kaakaojauhetta
 2 rkl etikkaa
 2 tl vaniljasokeria
 1¼ dl öljyä
 5½ dl vettä
Pakko pistää muistiin hetipianäkkiänyt! http://voikukkapelto.blogspot.fi/2012/09/mika-kakku.html?m=1
POHJA
 100 g voita / margariinia
 1 dl sokeria
 1 muna
 1 tl leivinjauhetta
 2½ dl vehnäjauhoja
TÄYTE
 3-4 hapokasta omenaa ohuiksi viipaloituina
 kanelia
 1 prk kondensoitua maitoa
 1 prk (150g) creme fraichea
 1 muna
 1 tl vaniljasokeria
PINNALLE paahdettuja mantelilastuja
Juustokakkua pitkästä aikaa!
Pohja:
 1 ptk kaurakeksejä (tällä kertaa vaniljatäyte)
 75 g margariinia
Täyte:
 2 munaa
 1 dl sokeria
 1 pkt Flora Vanilla 12%
 1 pkt valkosuklaa-lime-rahkaa
 1 pkt appelsiinituorejuustoa
 6 lilivatelehteä
 ½ dl appelsiinimehua