0

Olen jostain syystä ihan hurahtanut juustokakkuihin. Olenkin tehnyt niitä nyt kevään aikana jo useita - mikä on aika paljon enempää keittiössä touhuamista, kuin normaalisti. Tommi onkin alkanut kutsumaan minua kodin hengettäreksi.

Viimeisin juustokakkuni oli mukaelma Kinuskikissan Baileys-juustokakusta.

Pohja ja reunat
1½ pkt kaurakeksejä (vajaa 300g)
125 g margariinia

Täyte
1 prk Philadelphia-tuorejuustoa
1 prk Flora 9% Vanillaa
1 prk Sunnuntai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
7 liivatelehteä
1 dl Bailey's kermalikööriä
1 dl tomusokeria
2 munanvalkuaista

Pinnalle
pikakahvijauhetta

Pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Peitä irtopohjakakkuvuoka (halkaisija 26 cm) leivinpaperilla. Murskaa kaurakeksit joko tehosekoittimessa tai esimerkiksi pussissa kaulimen avulla. Lisää muruseokseen sulatettu margariini. Vuoraa kakkuvuoan pohja ja reunat seoksella.

Vaahdota Flora Vanilla ja Sunnuntain vaniljakastike. Lisää Philadelphia-tuorejuusto ja tomusokeri. Vaahdota munanvalkuaiset omassa astiassaan. Yhdistä munavaahto vanilja-tuorejuustovaahtoon.

Kiehauta likööri ja lisää siihen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Sekoita seosta, kunnes liivatelehdet sulavat. Lisää liivatelehti-likööriseos ohuena nauhana vanilja-tuorejuustoseokseen hyvin sekoittaen. Kaada seos vuokaan. Siirrä jääkaappiin jähmettymään kolmeksi tunniksi. Siivilöi pinnalle pikakahvijauhetta.

Omat kommentit

Pohja oli maukas ja peitti hyvin reunat. Tosin alunperin aioin käyttää vaan ei-digestive-kaurakeksipaketin, mutta seos näytti niin vähältä että lisäsin digestive-keksejä sekaan. Rasvaa oli ehkä hiukan silti liikaa.

Kakku maistui hyvälle, siinä oli sopivasti Bailey'sin makua. Unohdin huomioida, että ohje, jota sovelsin, sisälsi rahkaa ja siinä oli rahkan kirpeyttä tasapainottamassa sokeri, eli sokerin olisi hyvin voinut jättää pois. Omaan makuun siis hieman liian makea.

... Tommi kommentoi, että parasta tähän mennessä.