Leipä vähissä kotona ja ei jaksanut käydä kaupassa. Muistin sämpyläjauhopaketin, ja meinasin tehdä sämpylöitä. Sen sijaan löysinkin kyljestä (takaa) ohjeen foccacciaan, joten pitihän sitä kokeilla. Ohessa sovellettu resepti.
5 dl sämpyläjauhoja
1 pss kuivahiivaa
½ tl valkosipulijauhetta
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
3 dl vettä
oliiviöljyä
kirsikkatomaatteja
fetajuustoa
Sekoita kuivat aineet. Lisää vesi. Anna taikina nousta. Levitä taikina pellille, ja anna nousta uudelleen. Voitele taikinan pinta oliiviöljyllä. Painele taikinaan tomaatinpalasia sekä fetajuustoja. Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia.
Omia huomioita
Leivästä tulee oikein maukas. Pinta olisi ehkä kaivannut vähän enemmän suolaista, mutta en silti laittaisi siihen salamia tai pekonia - ennemmin vaikka sipaus voita leipää syötäessä. Iiro söi kaksi ja puoli palasta, minä kolme ja Tommi taisi syödä myös kolme. Ei tainnut jäädä huomiseksi eväsleipää. Ehdottomasti tekemisen arvoista!