Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!

Mansikkakakku näyttää parhaalta, kun käytettävissä on tuoreita mansikoita

Mansikkakakku

Kuorrutuksena vadelmakuppikakuissa on kaulittava valkosuklaakuorrutus

Kuppikakkuja

Sokerimassalla saa aikaan näyttäviä kakkuja

Kakku

Myös pakastetuilla vadelmilla saa näyttävän kakun

Vadelmakakku

Maitosuklaan makuinen hyydykekakku

Hyydykekakku

0

4-5 annosta, valmistelu 30-60 min

4-5 (n. 500 g) Perunaa (punainen tai violetti pussi)
2-3 (n. 300 g) porkkanaa
1 (n. 100 g) sipuli
100 g emmentaljuustoa
1 kananmuna
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Kuori ja raasta perunat ja porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta juusto.

Sekoita kuljossa juuresraasteet, sipuli, juusto ja muna. Mausta ja sekoita hyvin.

Paista taikinaa (n. ½ dl / pivhi) miedolla lämmöllä noin 6 minuuttia / puoli kunnes röstit ovat kauniin ruskeita. Voit paistaa myös uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Käännää pihvit lastalla noin 15 minuutin jälkeen, niin saat pihveille kauniin pinnan.

Kakkuja

Ruokaa

Hyydykekakkuja

Makeaa

Leipää

Juomia