0

Royal Icing with Meringue Powder
50 g marenkijauhetta
½ tl sitruunan mehua
160 ml vettä
1.4 kg tomusokeria
1 tl gum arabic

Yhdistä marenkijauhe, sitruunan mehu ja vesi. Vaahdota nopeimmalla nopeudella kunnes massa on kiinteää.

Yhdistä toisessa kulhossa tomusokeri ja gum arabic. Sekoita, ja lisää marenkiseokseen. Vatkaa hitaalla nopeudella kunnes ainekset ovat sekoittuneet, ja sen jälkeen nopeimmalla nopeudella kunnes massa on kiinteää. Peitä kuorrute kostealla pyyhkeellä.

Massa kuivuu ja murenee nopeasti. Kun massaa työstetään kannattaa kulho peittää kostealla pyyhkeelä. Massa säilyy 2 viikkoa ilmatiiviissä rasiassa huoneenlämmössä. Vaahdota massa uudelleen ennen käyttöä.

Massa kuivuu erittäin kovaksi eikä sovellu kakun kuorrutukseen. Massaa voi käyttää pursotettavien koristeiden tekoon ja siitä voi muotoilla esimerkiksi kukkien terälehtiä.