Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!

Mansikkakakku näyttää parhaalta, kun käytettävissä on tuoreita mansikoita

Mansikkakakku

Kuorrutuksena vadelmakuppikakuissa on kaulittava valkosuklaakuorrutus

Kuppikakkuja

Sokerimassalla saa aikaan näyttäviä kakkuja

Kakku

Myös pakastetuilla vadelmilla saa näyttävän kakun

Vadelmakakku

Maitosuklaan makuinen hyydykekakku

Hyydykekakku

0

Valmistus 30-60 minuuttia
2 tlk (4 dl) kevytkermaa
½ vaniljatankoa
3 rkl sokeria
1 tl perunajauhoja
4 keltuaista
1 dl vispikermaa

Kiehauta kevytkerma ja pitkittäin avattu vaniljatangon puolikas keskenään. Nosta kattila liedeltä. Anna seistä noin 15 minuuttia, jotta kevytkerma ehtii maustua. Poimi tanko pois. Kaavi sisus veitsenterällä ja lisää kermaan.

Sekoita sokeri ja perunajauhot sekaisin ja lisää seos vatkaten keltuaisten joukkoon. Vatkaa keltuaisten joukkoon vanilja-kermaseosta vähitellen.

Kuumenna seosta vatkaten pinnoitetussa kasarissa miedolla lämmöllä kunnes kastike sakenee. Jäähdytä kastike kylmävesialtaassa välillä vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon vaahdotettu kerma.

Ravintosisältö / 100 g: energiaa 196 kcal; proteiinia 4,34g; hiilihydraatteja 10,7g; rasvaa 15,2g

— Lähde: Pirkka reseptit https://www.k-ruoka.fi/reseptit/aito-vaniljakastike

Kakkuja

Ruokaa

Hyydykekakkuja

Makeaa

Leipää

Juomia