Valmistusaika noin 30 min + jähmettymisaika 2 tuntia; vaikeusaste hieman työläs
1 ison sitruunan mehu ja raastettu kuori
4 liivatelehteä
2 dl kuohu- tai vispikermaa
2 munaa
1½ dl sokeria
Maitosuklaakastike:
75 g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Pese sitruuna huolellisesti, kuivaa ja raasta kuoren keltainen osa hienolla raastinterällä. Purista sitruunasta myös mehu. Hienonna banaani sauvasekoittimella.
Vaahdota kerma.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Mittaa keltuaisiin 1 dl sokeria ja valkuaisiin ½ dl sokeria.
Vaahdota keltuaiset ja sokeri.
Kuumenna sitruunamehu, purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Lisää mehu-liivateseos ohuena nauhana keltuais-sokerivaahtoon koko ajan sekoittaen. Lisää raastettu sitruunankuori, banaanisose ja kermavaahto.
Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja lisää massaan.
Kaada seos jälkiruokakulhoihin ja anna jähmettyä kylmässä pari tuntia.
Valmiosta suklaakastike. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen, nosta kattila liedeltä ja lisää suklaapalat. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja kastike on tasaista.
— Koti ja keittiö 3/2006