Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!

Mansikkakakku näyttää parhaalta, kun käytettävissä on tuoreita mansikoita

Mansikkakakku

Kuorrutuksena vadelmakuppikakuissa on kaulittava valkosuklaakuorrutus

Kuppikakkuja

Sokerimassalla saa aikaan näyttäviä kakkuja

Kakku

Myös pakastetuilla vadelmilla saa näyttävän kakun

Vadelmakakku

Maitosuklaan makuinen hyydykekakku

Hyydykekakku

0

Valmistusaika noin 30 min + jähmettymisaika 2 tuntia; vaikeusaste hieman työläs

1 ison sitruunan mehu ja raastettu kuori
4 liivatelehteä
2 dl kuohu- tai vispikermaa
2 munaa
1½ dl sokeria

Maitosuklaakastike:
75 g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Pese sitruuna huolellisesti, kuivaa ja raasta kuoren keltainen osa hienolla raastinterällä. Purista sitruunasta myös mehu. Hienonna banaani sauvasekoittimella.

Vaahdota kerma.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Mittaa keltuaisiin 1 dl sokeria ja valkuaisiin ½ dl sokeria.

Vaahdota keltuaiset ja sokeri.

Kuumenna sitruunamehu, purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Lisää mehu-liivateseos ohuena nauhana keltuais-sokerivaahtoon koko ajan sekoittaen. Lisää raastettu sitruunankuori, banaanisose ja kermavaahto.

Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja lisää massaan.

Kaada seos jälkiruokakulhoihin ja anna jähmettyä kylmässä pari tuntia.

Valmiosta suklaakastike. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kattilassa kiehumispisteeseen, nosta kattila liedeltä ja lisää suklaapalat. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut ja kastike on tasaista.

— Koti ja keittiö 3/2006

Kakkuja

Ruokaa

Hyydykekakkuja

Makeaa

Leipää

Juomia