Sivusto on muistikirja itselleni. Kerään tänne kaiken lähinnä leipomiseen liittyvän, johon haluan voida palata myöhemmin. Mikäli artikkelin yhteydestä löytyy kuva tai omat kommentit-osio, olen testannut ohjeen itse. Kommenttisi ovat erittäin arvokkaita, etenkin, mikäli testaat ohjetta, mitä en ole itse vielä ehtinyt testaamaan!

Mansikkakakku näyttää parhaalta, kun käytettävissä on tuoreita mansikoita

Mansikkakakku

Kuorrutuksena vadelmakuppikakuissa on kaulittava valkosuklaakuorrutus

Kuppikakkuja

Sokerimassalla saa aikaan näyttäviä kakkuja

Kakku

Myös pakastetuilla vadelmilla saa näyttävän kakun

Vadelmakakku

Maitosuklaan makuinen hyydykekakku

Hyydykekakku

0

Valmistusaika 15-20 min; vaikeusaste helppo

3 hapanta omenaa
3 kiinteää päärynää

Sahrami-mausteliemi:
25 g voita
2 dl valkoviiniä
1 dl sokeria
1 kanelitanko
5 kokonaista neilikkaa
ripaus (0,07 mg) sahramia
(vettä tarvittaessa)

Kuori ja pilko hedelmät pieniksi kuutioiksi. Pane teflonpannulle voi ja kuullota hedelmäkuutiot siinä. Lisää viini, sokeri ja mausteet ja keitä lientä hiljalleen viisi minuuttia.

Poista mausteet ja kumoa tarjoilukulhoon. Tarjoa lämpimänä suklaafondantin kanssa.

— Koti ja keittiö 3/2006

Kakkuja

Ruokaa

Hyydykekakkuja

Makeaa

Leipää

Juomia