12 kpl
2 dl soijamaitoa
1½ dl sokeria
1 dl sulatettua maidotonta margariinai
2½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1½ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1-2 dl mustikoita
n. 6 kpl isoa muffinssia
75 g maidotonta margariinia
1½ dl vehnäjauhoja
¾ dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl ruokosokeria
1 dl omenasosetta (esim. Bonne)
¾ dl Alpro Soya kaakaojuomaa
Päälle
Alpro Soya Airy % Creamy-soijavalmistetta
tomusokeria
vaniljasokeria
strösseliä
12-15 kpl
Hakusessa oli maidottomia kuppikakkuja. Ohje talteen testaamista varten.
225 g kasvismargariinia
225 g sokeria
2 tl vaniljasokeria
310 g vaaleaa riisijauhoa
105 g perunajauhoa
40 g tapiocatärkkelystä
2 tl johannekseleipäpuunjauhetta
4 tl leivinjauhetta
4 rkl soijajauhoa + 8 rkl lämmintä vettä
240 ml soijamaitoa
1 rkl omenaviinietikkaa
Sitruunakreemi
75 g kasvismargariinia
1 rkl sitruunamehua
⅓ tl vaniljasokeria
140 g tomusokeria
Minttukreemi
58 g kasvismargariinia
140 g tomusokeria
2 rkl minttusiirappia (tai 4 rkl minttulikööriä tai minttuaromia)
12 kpl
2 tl vettä
1 rkl pikakahvia
125 g voita
125 g sokeria
2 kananmunaa
125 g jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
Kuorrutus:
235 ml maitoa
5 rkl jauhoja
225 g voita
300 g sokeria
3 tl vaniljasokeria
Kuppikakkujen ohje on yhdistelmä eri ohjeita: täältä ja kuorrutuksen ohje on oma kokeilu.
130 g tummaa suklaata
225 ml vettä
100 g mascarpone-juustoa
500 g sokeria
225 g ruokaöljyä
3 isoa kananmunaa
1 rkl vaniljaesanssia
675 g jauhoja
1 tl soodaa
1 tl hienoa merisuolaa
½ tl leivinjauhetta
225 g suklaata rouhittuna tai kuutioituna
Kuorrutus:
Voita
Loput mascarponesta
Tomusokeria
Valmistusaika noin 40 min + taikinan levähdysaika 1 tunti; vaikeusaste hieman työläs
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 rkl sokeria
100 g voita
1 rkl kylmää vettä
Täyte:
4 kiinteää banaania
1 dl sokeria
100 g voita
1 tl kanelia
3-4 rkl tummaa rommia
16 annosta, valmistelu alle 30 minuuttia
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl talkkunajauhoja
Täyte
1 tlk (2 dl) vispikermaa
1 dl turkkilaista jogurttia
4 dl mustikoita
½ dl talkkunajauhoja
n.¾ sokeria
1 tl vaniljasokeria
10 annosta, valmistelu 30-60 minuuttia
Pohja
2½ dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
100 g voita tai leivontamargariinia
1 kananmunan keltuainen
Kuulin erään jenkkiystäväni mainitsevan "Whoopie pie", kun keskustelimme hyvistä kakuista. Piti saman tien etsiä ihmeellisestä intter netistä, mitä kyseinen kakku on syönyt. Ja heti sen jälkeen törmäsinkin Oulussa Raksilan City Marketissa jenkkituotehyllyyn - oioi. Sieltähän löytyi yhtä sun toista, mutta mikä tärkeintä, myös - Marshmallow Fluff-nimistä tuotetta.
1 cup (240 ml) maitoa
1 tl valkoviinietikkaa
Anna seoksen tekeytyä lämpimässä 5 min.
Kukapa ei toscakuorrutuksesta pitäisi? Toscaa ja omenoita kuulosti niin hienolta yhdistelmältä, että piti kokeilla.
Pannukakku
5 dl maitoa
2 kananmunaa
2 dl jauhoja
1 tl suolaa
muutama omena
sokeria
voita
Tosca-kuorrutus
¾ dl voita
1 pss (~100g) mantelilastuja
¾ dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
3 rkl maitoa
Piti kirjoittamani tämäkin ohje siitä syystä, että whoopie pie voisi toimia paremmin hiukan kosteammalla ja tiiviimmällä pohjalla, kuten tässä ohjeessa on.
Pohja:
2½ dl vettä
200 g margariinia
4 rkl kaakaojauhetta
1 tl suolaa
5 dl jauhoja
5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1½ tl soodaa
1 dl bulgarianjogurttia
2 munaa
Kuorrutus:
2 rkl maitoa
100 g margariinia
1 rkl kaakaojauhetta
~½ pkt tomusokeria
Päälle voi halutessaan ripotella kookoshiutaleita tai nomparelleja.
Tällä kertaa ihan omia linkkejä.