0

1½ litraa, valmistelu yli 60 min

1 kg hapokkaita omenoita
1 (150 g) sipuli
1-2 valkosipulinkyntti
1-2 punaista mietoa chilipalkoa (tuore)
1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1½ dl omenaviinietikkaa
1 dl fariinisokeria
¾ tl suolaa
½ tl kanelia
2 dl hillosokeria
1 dl rusinoita

Lohko omenat ja poista niistä siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Hienonna kuorittu sipuli, valkosipulinkynnet ja halkaistut chilipalot siemenineen.

Pane kaikki muut ainekset paitsi hillosokeri ja rusinat kattilaan. Keitä 10-15 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet, mutta eivät kuitenkaan vielä sakeutuneet. Sekoita omenoita muutamia kertoja varovasti kypsennyksen aikana.

Lisää hillosokeri ja rusinat. Keitä miedolla lämmöllä vielä noin 10 minuuttia. Annostele chutney puhtaisiin, kuumennettuihin lasitölkkeihin. Sulje tölkit huolellisesti.

Säilytä tölkit kylmässä. Chutney on nautittavissa seuraavana päivänä. Tarjoa esimerkiksi intialaisten ruokien tai muiden broileti- ja possuruokien kanssa. Kokeile myös juustojen ja voileipien kanssa.

Ravintosisältö / annos (n. 50 g): energiaa 45 kcal, proteiinia alle 1 g, hiilihydraattia 10 g, rasvaa alle 1 g.

— Lähde: mukaillen Pirkka 9/2013