0

Valmistusaika noin 30 min; vaikeusaste melko helppo

1-2 omenaa
2 rkl sitruunamehua
n. 2 cm pätkä tuoretta inkivääriä
1 l vettä
1 kanelitanko
½ dl fariinisokeria
1½ rkl perunajauhoja + tilkka vettä

Vanilja-kanelivaahto:
150 g ranskankermaa
1 vaniljatanko
2-3 rkl tomusokeria
ripaus kanelia

Kuori omenat ja poista siemenkota. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Pirskota päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Kuori ja hienonna inkivääri.

Mittaa vesi, kanelitanko, fariinisokeri ja inkivääri kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Siivilöi liemi ja kaada takaisin kattilaan.

Lisää omenakuutiot ja vesitilkkaan sekoitettu perunajauho ja kiehauta.

Valmista vaniljavaahto. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet ranskankermaan. Lisää sokeri ja kaneli. Vatkaa sähkövatkaimella löysähköksi vaahdoksi.

Tarjoa omenakeitto vaniljavaahdon kera.

— Koti ja keittiö 3/2006