8 annosta, valmistelu 30-60 min
8 pientä tai 4 isoa hapahkoa omenaa
½ ps (n. 1 dl) mantelisekoitusta
1 tlk (2 dl) kinuskikastiketta
2 tl kanelia
Poista omenoista siemenkota. Leikkaa suuret omenat kahtia niin, että niihin jää reikä keskelle. Rouhi mantelit veitsellä karkeaksi rouheeksi.
Voitele uunivuoka ja levitä omenat vuokaan, puolikkaat leikkauspinta alaspäin. Sekoita kaneli kinuskikastikkeeseen ja lusikoi kastike omenoiden reikiin. Ripottele pinnalle rouhittuja manteleita.
Kypsennä 200 asteessa 20-30 minuuttia omenoida koosta riippuen. Anna hetki jäähtyä ja tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
Ravintosisältö / annos (n. 140 g): energiaa 135 kcal, proteiinia 2 g, hiilihydraattia 20 g, rasvaa 5 g
— Lähde: Pirkka 9/2013