0

Valmistusaika 45 min + maustumisaika 3 tuntia; vaikeusaste melko helppo

4-6 (n. 1,5 kg) maissikanan tai jyväbroilerin rintaa
2 rkl suolaa
2 rkl sokeria
2 sitruunan raastettu kuori
rouhittua mustapippuria

Täyte:
1 ruukku tuoretta korianteria
50 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 keltuainen
1 rkl soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä

Poista rintapaloista nahka ja kuivaa lihan pinta. Hiero pintaan suola ja sokeri ja anna maustua viileässä kolme tuntia.

Pyyhi pois ylimääräiset mausteet ja hiero lihaan sitruunankuori. Rouhi pinnalle mustapippuria.

Sekoita täyteainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella kulhossa tasaiseksi. Leikkaa rintafileisiin taskut ja levitä täytettä niihin. Nosta lihat voideltuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla 150 asteessa noin 30 min.

Nosta lihat uunista ja anna levähtää hetki folioon käärittynä. Viipaloi ja aseta tarjolle.

— Koti ja keittiö 3/2006