0

225 g tuorejuustoa
50 g voita
30 g smetanaa tai ranskankermaa (rasvapitoisuus 10-20%)
2 tl vaniljaesanssia
650 g tomusokeria

Vaahdota huonelämpimät tuorejuusto, voi, kerma ja vanilja ilmavaksi. Lisää asteittain tomusokeri.

Käyttämätöntä kuorrutetta voi säilyttää ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa kaksi viikkoa. Kuorrutteella kuorrutetut kakut säilyvät huoneen lämmössä 1-2 päivää. Säilyttämällä kakkua jääkaapissa kakku säilyy kauemmin, mutta kuorrutteesta voi kondensoitua vettä ja kuorrutteesta voi täten tulla rakeinen.

Kuorrutteesta tulee kermaisen valkoinen. Kuorrutetta voi käyttää pursotuksiin, mutta pienikuvioista, yksityiskohtaista kuviota ei kuorrutteella voi tehdä.

Omat kommentit

Uh huh! Supermakeaa. Yltiömakeaa! En käytä tätä kuorrutusta enää muualle kuin korkeintaan porkkanakakkuun. Tein kakun, jossa on välissä ja päällä tätä, sekä reunoilla pikku kukkaset tästä. Reunojen syöminen takkuaa tämän makeuden vuoksi.

Pursottaminen hankalaa heti, kun massa alkaa lämmetä.