Seuraavalla ohjeella valmistat 500 g kreemiä.
4 suuren munan valkuaista
250 g hienoa sokeria
250 g suolatonta voita
muutama tippa vaniljaesanssia
Lisää munanvalkuaiset ja sokeri kulhoon vesihauteeseen. Sekoita, jotta munanvalkuaiset eivät koaguloidu, kunnes sokeri sulaa. Poista kuljo vesihauteesta ja vatkaa marenki kuohkeaksi samalla jäähdyttäen sitä (noin 5 min).
Lisää voi ja vanilja ja vaahdota noin 10 min. Seos kiinteytyy jonkin verran.
Kuorrute on kiinteää huoneenlämmössä muutaman päivän ajan. Säilytä käyttämätön kuorrute ilmatiiviisti jääkaapissa ja vaahdota ennen käyttöä.
Omat kommentit
Kreemistä tulee todella sileää ja hyvän makuista. Ohjeen mukainen määrä on liikaa yhteen kakkuun.