4 annosta, valmistelu alle 30 minuuttia
1 ps (150 g) Provencen salaattisekoitusta
½ l (250 g) mansikoita
1 rs kirsikkatomaattia
1 valkosipulinkynsi
1 dl basilikaa hienonnettuna
1 rkl oliiviöljyä
ripaus sormisuolaa
ripaus mustapippuria
Lisäksi
tummaa balsamietikkakastiketta
4 annosta, valmistelu yli 60 min
1 kg uusia perunoita
1 punasipuli
2 mietoa punaista chilipalkoa
ripaus mustapippuria
1 tl suolaa
Kastike
3 rkl extra neitsytoliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
½-1 dl tuoretta korianteria tai persiljaa
4 annosta, valmistelu 30-60 min
1 (n. 625 g) kirjolohiilee
½ dl teriyakikastiketta
1 rkl punaviinietikkaa
2 tl wasabitahnaa
2-3 rkl seesamin- tai auringonkukansiemeniä
Muhennetut perunat
1 kg perunoita (keltainen pussi)
2 dl vettä
2 dl ruokakermaa
2-3 tl wasabitahnaa
¾ tl suolaa
1 dl persiljaa
4 annosta, valmistelu alle 15 min
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku rucolaa
½ kurkkua
500 g vesimelonia
¾ dl pinjansiemeniä
n. 1 dl (80 g) grana padano-juustolastuja tai parmesan-lastuja
½ ruukkua basilikaa
5-6 annosta, valmistelu alle 30 min
2 pss kana-yrttinuudeleita
1 rs kananpojan fileesuikaleita, lime
1-2 rkl öljyä
1 ruukku jääsalaattia
½ kurkku
1 suippopaprika
½ cantaloupemelonia
1-2 rkl öljyä
1 dl cashew-pähkinöitä paahdettuna
4 annosta, valmistelu 30-60 min
1 rs (500 g) broilerin fileepihvejä, maustamaton
2-3 rkl voita
1 (100 g) sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 tl inkivääritahnaa
2 tl garam masala-mausteseosta
1 tl juustokuminaa
1 prk paseerattua tomaattia
3 rkl tomaattipyreetä
½-1 kuivattu chilipalko
¾ tl suolaa
ripaus sokeria
1 prk ruokakermaa
n. 6 annosta, valmistelu alle 30 min
1 ps makeaa friseesalaattia
1 omena
n. 150 g oltermanni cheddarjuustoa
n. 150 g kurkkua
n. 150 g tummia rypäleitä
½ rs kirsikkatomaatteja
½ dl pekaanipähkinöitä
Kastike
tummaa tai vaaleaa balsamietikkakastiketta
4-5 annosta, valmistelu 30-60 min
1 pkt (n. 800 g) broilerin arkifileetä
¾ tl suolaa
½ tl mustapippuria
4-5 rkl sitruunapestoa
1 pkt (150 g) mozzarellaa
1 dl basilikaa hienonnettuna
1 sitruuna
5 annosta, valmistelu yli 60 min
5 isoa uuniperunaa (violetti pussi)
öljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Täyte
1 sipuli
200 g punajuuriviipaleita
400 g naudan jauhelihaa
2 rkl kapriksia
1 tl suolaa
1-2 tl meiramia
½ tl mustapippuria
1 dl persiljaa hienonnettuna
4 annosta, valmistelu 30-60 min
1 rs broilerin sisäfileitä, maustettu
300 g (7-8 dl) pennepastaa
2 rkl öljyä
4-5 (500 g) punasipulia
1 rkl öljyä
2 rkl sokeria
2 rkl balsamiviinietikkaa
¼ tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 ps sinihomejuustomurua
4 annosta, valmistelu alle 30 min
2 dl farfallepastaa
1 (150 g) pieni purjo
1 (150 g) keltainen tai punainen paprika
150 g kylmäsavukirjolohta
1 rs herkkusieniä
1-2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
1 ruukku jääsalaattia
1 dl grana padano -juustolastuja tai paremsaania lastuina
½ dl tuoretta basilikaa
Kastike
½ dl ekstra neitsytoliiviöljyä
½ dl tuoretta basilikaa tai oreganoa hienonnettuna
1-2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
4-5 annosta, valmistelu 30-60 min
4-5 (n. 500 g) Perunaa (punainen tai violetti pussi)
2-3 (n. 300 g) porkkanaa
1 (n. 100 g) sipuli
100 g emmentaljuustoa
1 kananmuna
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
n. 3 dl valmista ketsuppia
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
4 isoa tomaattia
2½ dl (250 g) tomaattimurskaa
½ tl jauhettua inkivääriä
1 kuivattu chili
1 kanelitanko
3 rkl fariinisokeria
1 dl punaviinietikkaa
suolaa
mustapippuria
4 annosta, valmistelu yli 60 min
1 pkt (n. 1,1 kg) broilerin koipireisipaloja, marinoimaton
2 rkl öljyä
1½ tl suolaa
1-2 tl currya
1 dl sitruunapippuria
1½ dl maissihiutaleita
n. 1 dl emmental-mozzarella-juustoraastetta
4 annosta, valmistelu 30-60 min
1 pk (n. 500 g) broilerin filee-pihvejä
2-3 (400 g) omenaa
1-2 tuoretta punaista tai vihreää chilipalkoa
2-3 valkosipulinkynttä
3 kevätsipulia tai nippusipulin varsia
1 ruukku korianteria
1 ruukku minttua
½ rs (á 180 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prk (200 g) turkkilaista jogurttia
1 dl vettä
1 tl suolaa
½ tl sokeria
1½ tl inkivääritahnaa
1 dl paahdettuja mantelilastuja
1-2 rkl ruokaöljyä
6 kpl, valmistelu yli 60 min
1 kg avomaankurkkuja
2-3 (250 g) sipulia
4 valkosipulinkynttä
muutama varsi tilliä
Mausteliemi
7 dl vettä
2 dl sokeria
1 rkl suolaa
1 rkl sinapinsiemeniä
2 dl väkiviinaetikkaa