0

valmistus alle 5 minuuttia
¾ dl öljyä
½ dl sitruunanmehua tai viinietikkaa
2-3 rkl soijakastiketta
2 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl yrttimausteita (timjamia, oreganoa, rosmariinia)
½ tl mustapippuria
(2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna)

 

0

4 annosta, valmistus alle 30 minuuttia
600 g lohimedaljonkeja
½ dl teriyakikastiketta
½ tl suolaa
(seesaminsiemeniä)

0

4 annosta, Valmistus 30-60 minuuttia
1 rs(200 g) herkkusieniä (tuore)
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
¼ dl balsamiviinietikkaa
1 rkl soijaa
½ tl mustapippuria
½ tl sokeria
¼ tl suolaa
¼dl korianteria tai persiljaa hienonnettuna
puisia varrastikkuja

0

12 kpl
2 (n. 600 g) tasakokoista munakoisoa
1½ dl ekstra neitsytoliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä
1 tl pizzamaustetta
½ tl mustapippuria
½ tl suolaa
1 pkt (250 g) halloumijuustoa
2-3 tomaattia
tuoreita basilikanlehtiä

0

6 annosta
2 dl AB-piimää
1 dl Hellmann's majoneesia
2 rkl paahdettua sipulia
¼ dl tilliä hienonnettuna
¼ dl ruohosipulia hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
¼ tl suolaa
¼ tl paprikamaustetta
¼ tl mustapippuria

0

4 annosta

1 pkt(n. 2 kg) ribsejä
2 tl suolaa

0
 

4 annosta, valmistusaika yli 60 min

2 (650 g) munakoisoa
½ dl extra neitsytoliiviöljyä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria

0

Alkuperäinen ohje täällä.

7 dl piimää
2 kananmunaa
50 g sulatettua voita
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria tai hunajaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

0

Valmistusaika noin 30 min + marinoitumisaika n. 2 tuntia; vaikeusaste helppo

600 g possun ulkofileetä

Marinadi:
1 punainen chilipaprika
pari kevätsipulin vartta
2-3 valkosipulinkynttä
puolen sitruunan kuori
2 tl raastettua inkivääriä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl fariinisokeria

Banaanimajoneesi:
1 kypsä banaani
1 dl kevytmajoneesia
2 rkl ranskankermaa
2 tl currya
ripaus cayennepippuria

0

Valmistusaika noin 30 min; vaikeusaste helppo

400 g kalkkunafileetä
1 kypsä mango
1 kypsä banaani
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 vihreää chiliä
pala tuoretta inkivääriä
3 rkl öljyä
1 tl juustokuminaa
ripaus kurkumaa
4 dl kookosmaitoa
1 laakerinlehti
2-3 rkl kalakastiketta
puolen limetin mehu
suolaa

0

Valmistusaika noin 30 min; vaikeusaste melko helppo

1-2 omenaa
2 rkl sitruunamehua
n. 2 cm pätkä tuoretta inkivääriä
1 l vettä
1 kanelitanko
½ dl fariinisokeria
1½ rkl perunajauhoja + tilkka vettä

Vanilja-kanelivaahto:
150 g ranskankermaa
1 vaniljatanko
2-3 rkl tomusokeria
ripaus kanelia

0

Valmistusaika 45 min + maustumisaika 3 tuntia; vaikeusaste melko helppo

4-6 (n. 1,5 kg) maissikanan tai jyväbroilerin rintaa
2 rkl suolaa
2 rkl sokeria
2 sitruunan raastettu kuori
rouhittua mustapippuria

Täyte:
1 ruukku tuoretta korianteria
50 g kuorittuja pistaasipähkinöitä
1 keltuainen
1 rkl soijakastiketta
1 rkl seesamiöljyä

0

8 annosta, valmistelu yli 60 minuuttia

Pohja
2 dl hiivaleipäjauhoja
75 g voita
20 g parmesaanijuustoa raastettuna
1 tl basilikaa
½ dl kylmää vettä

Täyte
1 rs punaisia kirsikkatomaatteja
1 rs keltaisia kirsikkatomaatteja
2 valkosipulin kynttä
25 g voita
1 rkl sokeria
½ rkl balsamiviinietikkaa
½ tl suolaa
½ tl pippuria
1½ rkl korppujauhoja
tuoretta basilikaa

0

16 annosta, valmistelu yli 60 minuuttia

n 1½ pkt (á 500 g) Oululainen Reilu täysjyvä- tai vehnäleseleipää
1½ dl kurkkusalaattia

Kananmunatäyte
1 rs maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kevytmajoneesia
½ dl ruohosipulia hienonnettuna
½ rlk sitruunamehua
½ tl suolaa
ripaus mustapippuria

Lohitäyte
1 pkt (150 g) kylmäsavukirjolohta
1 rs savulohi-sulatejuustoa
1 dl kevytmajoneesia
ripaus mustapippuria

0

4 annosta, valmistelu alle 30 minuuttia

4 (á 200 g) naudan entrecôtepihviä
suolaa

Yrttiöljy
1 ruukku korianteria
1 ruukku persiljaa
½ ruukkua basilikaa
½ dl extra neitsytoliiviöljyä
½ dl rypsiöljyä
¼ tl suolaa
¼ rl mustapippuria

Lämmin kurkkulisäke
1 (n. 300 g) kurkku
2 rkl rypsiöljyä
1 murskattu valkosipulinkynsi
½ tl juoksevaa hunajaa
1 tl minttua
½ tl suolaa

0

4 annosta, valmistelu alle 30 minuuttia

4 (n. 500 g) nektariinia
1-2 tl rypsiöljyä
1 ruukku viinisuolaheinää
1 rs (70 g) babypinaattia
½ ruukkua rakuunaa
n. ½ ps (á 125 g) pekaanipähkinöitä
½ pkt (200 g) fetajuustoa

Kastike
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamikastiketta
suolaa
mustapippuria