Nälkäisenä on hyvä lukea ruokareseptejä, eikös? Seuraava resepti osui silmään http://www.chinesefooddiy.com/mongolian_chicken.htm
Marinadi
2 tl pähkinäöljyä
¼ tl suolaa
¼ tl sokeria
2 tl maissijauhoja
400 g luutonta ja nahatonta kananrintaa suikaloituna noin ½ cm paksuiksi, 5 cm kokoon
½ tl hienonnettua valkosipulia
2 tl tuoretta, pilkottua chiliä
½ tl hienoksi hakattua sipulia
2 tl papukastiketta (http://www.ettason.com/Upload/AMO0015.jpg)
2 tl kylmää vettä
2 tl sokeria
1 rkl riisiviiniä tai kuivaa sherryä
75 ml lientä
Liemi
1 tl tummaa soijakastiketta
4 tuoretta herkkusientä
½ punainen paprika
3 kevätsipulia
Sakeutus
½ tl maissijauhoja
2 tl kylmää vettä
1 tl seesamiöljyä
Sekoita marinadin aineosat yhteen ja marinoi kanaa sillä aikaa kun valmistelet muut ainekset. Yhdistä valkospuli, chili ja sipuli. Lisää papukastike, vesi ja sokeri.
Lämmitä wok-pannu, lisää pähkinäöljy, ja lisää pintaan vähän tavallista ruokaöljyä. Uppopaista valkosipulimausteseosta 5 sekuntia. Lisää paputahnaseos ja uppopaista 5 sekuntia. Lisää riisiviini ja sekoita.
Lisää kanaliemi ja soijakastike ja sekoita. Lisää kana, sienet, paprika ja sipuli. Paista kovalla lämmöllä 2-3 minuuttie. Vähennä lämpöä, lisää sekaan maissijauho-vesiseos ja sekoita muutaman sekunnin ajan.
Lisää lopuksi seesamiöljy, joka antaa kauniin tuoksun ja makuvivahteen. Ruoan pitäisi näyttää tältä: