0

4 - 6 hengelle.

1 grillattu broileri
½ sitruunan mehu
1 sipuli
1½ rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl valkosipulimurskaa
3-4 vihreää chiliä
3 pikkuchiliä
2½ dl jogurttia
2 rkl kirkastettua voita
1 tl juustokuminajauhetta
1 tl korianterijauhetta
½ tl garam masalaa
1½ dl paseerattuja tomaatteja
1 dl vettä
suolaa

Leikkaa broileri annospaloiksi. Pyöräytä sitruunamehussa ja jätä odottamaan.

Silppua sipuli, raasta inkivääri ja murskaa valkosipuli. Poista chileistä kanta ja siemenet. Pidä pienet ja isot chilit erillään, kun hienonnat ne. Sekoita jogurtti tasaiseksi.

Kuumenna kirkastettu voi paksupohjaisessa pannussa kohtalaisella lämmöllä. Kypsennä sipulia, inkivääriä, valkosipulia ja isompia chilejä hiljakseen käännellen miedohkolla lämmöllä viitisentoista minuuttia.

Lisää juustokumina- ja korianterijauhe, pikkuchili ja garam masala. Keitä vielä hetki, ennen kuin sekoitat joukkoon tomaatin ja jogurtin. Vähennä tässä vaiheessa lämpöä.

Anna hautua kannen alla viitisentoista minuuttia välillä hämmentäen. Mausta suolalla. Sekoita broilerinpalat varovasti joukkoon kuumenemaan.

Omat kommetit

Alkuperäisen ohjeen inkiväärin määrä puolitettu. Itse en myöskään käytä kirkastettua voita (sulata voi ja kuori vaahto pois) - vaan ihan tavallista voita. Lisäksi chilejä joko on, tai sitten ei - ja jos niitä ei ole, käytän kuivattua chilimaustetta. Enkä ole vielä kertaakaan tehnyt tätä grillatusta kanasta, vaan joko marinoidusta tai maustamattomasta kanasta.